Voorleestips

Wil je graag voorlezen maar heb je weinig inspiratie? Ontdek onze voorleesboeken voor groot en klein. Laat je inspireren door onze collectie of vraag meer informatie aan een bibliotheekmedewerker. Wij zijn ook altijd op zoek naar lieve en enthousiaste voorlezers die aan een kindje met een andere thuistaal willen voorlezen. Interesse om je liefde voor boeken en verhalen te delen? Meld je aan voor dit project op de pagina van de Boekenbende.

Suggesties

Panda & Eekhoorn

Ed Franck

Zes verhalen over Panda en Eekhoorn, die elkaars allerbeste vrienden zijn. Dat betekent niet dat ze nooit ruzie maken. Maar gelukkig duurt dat nooit lang. Prentvertelling met sfeervolle kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.

Bekijk in catalogus

Slaap je al? : 10 verhaaltjes voor het slapengaan

Anke Kranendonk

Tien verhaaltjes over Sem, die iedere avond door papa naar bed wordt gebracht. Als papa weg is, kan Sem echt nog niet slapen. Hij beleeft zijn dag opnieuw met zijn knuffelvrienden. Zijn lakentje doet ook altijd mee en wordt een helikopter, een tulband of een tafelkleed. Met fantasierijke kleurentekeningen. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.

Bekijk in catalogus

Kikker is verliefd

Max Velthuijs

Kikker is verliefd, maar hij weet niet hoe hij dit de liefste eend ter wereld moet laten weten. Prentenboek met grote kleurrijke afbeeldingen in waterverf en krijt. Vanaf ca. 4 jaar.

Bekijk in catalogus

Het gouden boek van Mowgli & Simba

Vier verhalen, twee over het mensenkind Mowgli dat opgroeit bij de wolven en twee over leeuwenwelp Simba die zijn recht op de troon moet verdedigen. Met kleurrijke illustraties, gebaseerd op de Disneyfilms. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Bekijk in catalogus

Boze juffen, blije juffen

Siska Goeminne

Boze juffen lachen nooit en worden kwaad als je iets niet begrijpt. Gelukkig zij er ook blije juffen die lief zijn en veel voorlezen en die zien wat je allemaal durft. Soms heb je pech met een boze juf, maar gelukkig duurt het maar een jaar. Prentenboek met grappige kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Bekijk in catalogus

Slaap je?

Dorothée De Monfreid

Acht hondjes slapen in stapelbedjes boven elkaar. Of is er toch een wakker? Het valt niet mee om te slapen als er eentje snurkt, als je dorst hebt of een extra deken wilt. Of als in het bovenste bed een verhaaltje wordt voorgelezen! Hoog hardkartonnen prentenboek met grappige, stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.

Bekijk in catalogus

Kat en Vis

Alain Clark

Fantasierijke verhaaltjes over een poes die Kat heet en haar beste vriend Vis. Ze hebben allerlei bijzondere gesprekken. Met kleurrijke illustraties in gemengde techniek. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Bekijk in catalogus

Vos en Haas feestboek

Sylvia Vanden Heede

Piep, Tok en Iek zijn eregasten op het grote feest van Uil. Maar is Iek er eigenlijk wel? Hij is aanwezig, maar hij doet nergens aan mee. Hij kijkt alleen maar op zijn smartfoon. Hij zit op feesboek en maakt selfies. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Bekijk in catalogus

Moemf heeft een vriend : voorleesverhalen

Annette Herzog

Als Moemf wakker wordt uit zijn winterslaap, staat zijn vriendin Sneeuwuil al op hem te wachten. Samen gaan ze op zoek naar de lente. Ze maken een kampvuur, gaan sleeën en organiseren een lentefeest. Met sfeervolle kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.

Bekijk in catalogus

Avengers 5-minuutverhalen

Jan Vangansbeke

Bundel met vier verhalen waarin Iron Man, Captain America, Ant-Man, Hulk en anderen samenwerken om de wereld te redden van gemene schurken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Bekijk in catalogus

Spider-Man 5-minuutverhalen

Jan Vangansbeke

Bundel met vier verhalen waarin Peter Parker zijn speciale krachten krijgt, geholpen wordt met zijn nachtmerries en als Spider-Man strijdt voert tegen Mysterio en de Lizard. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Bekijk in catalogus

Olaf's Frozen avontuur

Huub Dikstaal

Terwijl Anna en Elsa op het kasteel van Arendelle blijven, gaat sneeuwpop Olaf op zoek naar kersttradities. Prentenboek met verhaal en illustraties gebaseerd op de korte animatiefilm. Vanaf ca. 4 jaar.

Bekijk in catalogus

Olaf's Frozen avontuur

Terwijl Anna en Elsa op het kasteel van Arendelle blijven, gaat sneeuwpop Olaf op zoek naar kersttradities. Prentenboek met verhaal en illustraties gebaseerd op de korte animatiefilm. Vanaf ca. 4 jaar.

Bekijk in catalogus

Wil je mijn vriendje zijn?

Eric Carle

Kleurig prentenboek over een muisje dat tevergeefs tracht vriendschap te sluiten met allerlei - merendeels uitheemse - grote dieren, totdat het uiteindelijk met een soortgenoot gelukkig wordt. Als kijkboek al bruikbaar vanaf ca. 2 jaar, voorlezen vanaf ca. 3,5 jaar.

Bekijk in catalogus

Spetterpret

Djapo vzw

Teo de spin springt in de plassen met zijn acht kaplaarzen. Daan wil meedoen, maar hoe komt hij aan laarzen? Vierkant prentenboek over spelen, delen en water met contourloze tekeningen in heldere kleuren. Voorlezen vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Bekijk in catalogus

Vaiana

Sabine Van Humbeeck

Vaiana hoort van grootmoeder Tala het verhaal over hun moedereiland Te Fiti. Een boze geest stal het eilandhart. Ondanks het verbod van haar vader, besluit Vaiana de oceaan op te gaan en het hart terug te plaatsen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Bekijk in catalogus
Voorleesweek 2021

Voorleesweek

Meer info