Een selectie voorleesverhalen uit onze collectie

K3 Dans van de farao : het verhaal van de film

De meiden van K3 gaan hun nieuwe cd presenteren in een Egyptisch museum. Door een vloek komt hun vriendschap zwaar onder druk te staan. Groot formaat uitgave met het verhaal van de film, met veel kleurenfoto's uit de speelfilm en van de filmopnames. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Bekijk in catalogus

De NEEhoorn

Marc-Uwe Kling

In het Hartenwoud wordt op een dag een eenhoorn geboren die niks wil en op alles ‘nee’ zegt. Zijn familie noemt hem de neehoorn. Hij besluit weg te lopen en ontmoet een wasbeer en een prinses die erg op hem lijken. Prentvertelling met grappige kleurenillustraties en tekst, gedeeltelijk op rijm. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Bekijk in catalogus

Panda & Eekhoorn

Ed Franck

Zes verhalen over Panda en Eekhoorn, die elkaars allerbeste vrienden zijn. Dat betekent niet dat ze nooit ruzie maken. Maar gelukkig duurt dat nooit lang. Prentvertelling met sfeervolle kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.

Bekijk in catalogus

Letterbende : de dieren zijn hun letters kwijt. Help jij ze zoeken?

Ursula Poznanski

Na een storm ziet aap allerlei vreemde dingen in zijn boom hangen. Volgens papegaai zijn het letters en horen ze bij de dieren. Aap en papegaai willen alle dieren in het oerwoud hun letters teruggeven. Welke letter is 'noe' kwijt en kunnen ze ook de de 'ijger' helpen? Voorleesverhaal met vrolijke kleurentekeningen en vragen en opdrachten over letters. Vanaf ca. 5 jaar.

Bekijk in catalogus

Slaap je al? : 10 verhaaltjes voor het slapengaan

Anke Kranendonk

Tien verhaaltjes over Sem, die iedere avond door papa naar bed wordt gebracht. Als papa weg is, kan Sem echt nog niet slapen. Hij beleeft zijn dag opnieuw met zijn knuffelvrienden. Zijn lakentje doet ook altijd mee en wordt een helikopter, een tulband of een tafelkleed. Met fantasierijke kleurentekeningen. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.

Bekijk in catalogus

Kikker is verliefd

Max Velthuijs

Kikker is verliefd, maar hij weet niet hoe hij dit de liefste eend ter wereld moet laten weten. Prentenboek met grote kleurrijke afbeeldingen in waterverf en krijt. Vanaf ca. 4 jaar.

Bekijk in catalogus

Stel dat ...

Alastair Reid

Stel dat ik mijn eigen raket bouwde en naar de maan vloog. Of dat ik bij een circus woonde en mijn lievelingsleeuw onze restjes bracht. Als kind hoor je veel dingen niet te doen, en is niet alles mogelijk, maar je kunt er wel over fantaseren. Prentenboek met kleurrijke illustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Bekijk in catalogus

De dieren van Grimm : de mooiste sprookjes

Kevin Crossley-Holland

Elf sprookjes van de gebroeders Grimm die over dieren gaan, worden naverteld. Dat zijn o.a. De Bremer Stadsmuzikanten, De vos en de kat en De winterkoning en de beer. Met waterverf ingekleurde, penillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Bekijk in catalogus

Het gouden boek van Mowgli & Simba

Vier verhalen, twee over het mensenkind Mowgli dat opgroeit bij de wolven en twee over leeuwenwelp Simba die zijn recht op de troon moet verdedigen. Met kleurrijke illustraties, gebaseerd op de Disneyfilms. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Bekijk in catalogus

Boze juffen, blije juffen

Siska Goeminne

Boze juffen lachen nooit en worden kwaad als je iets niet begrijpt. Gelukkig zij er ook blije juffen die lief zijn en veel voorlezen en die zien wat je allemaal durft. Soms heb je pech met een boze juf, maar gelukkig duurt het maar een jaar. Prentenboek met grappige kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Bekijk in catalogus