Praktisch

Hoe word ik lid?

Lid worden in Boekelberg is gratis. We schrijven je in op vertoon van je identiteitskaart of een ander geldig identiteitsbewijs. Je kan deze lidkaart gebruiken in alle andere Nederlandstalige bibliotheken van Brussel na aanmelding aan de balie. In Boekelberg kan je aan de zelfuitleenautomaat ook lenen met je Belgische identiteitskaart. 

Lidkaart

Heb je al een kaartje in een andere Nederlandstalige Brusselse bibliotheek? Je kan dit kaartje ook gebruiken in de bibliotheek van Koekelberg na aanmelding aan de balie. 

Leentermijn

Je kan maximum 15 materialen lenen. 
Je mag deze objecten 4 weken houden.
Na 4 weken kan je verlengen voor nog eens 4 weken.
Opgelet: verlengen kan enkel als je materiaal niet door een andere lener gereserveerd is. 
De 4 extra weken gaan in op de dag van verlenging, en worden dus niet opgeteld bij de vorige einddatum van je boeken of ander materiaal. Je verlengt dus best zo laat mogelijk.

Terugbrengen

Terugbrengen kan tijdens de openingsuren in de bibliotheek of 24 uur op 24 in onze inleverbox. Er zijn twee inleverboxen. Eén aan de brievenbus aan de straatkant in de Dapperenstraat, en één in het Atrium naast de toegangsdeur van het gebouw. De materialen worden na sluitingstijd van de bibliotheek pas de volgende werkdag ingenomen.

Te-laatgeld of boete

Als je je materiaal te laat binnenbrengt, betaal je 0,05 euro per object per openingsdag van de bibliotheek. 
Je krijgt een e-mail om je te waarschuwen wanneer je materialen de einddatum naderen en wanneer je te laat bent. Indien je geen geldig e-mailadres opgeeft, krijg je per post een brief nadat de materialen te laat zijn.

Reglement

Hier kan je ons huishoudelijk reglement lezen. Je kan ook altijd een papieren exemplaar vragen in de bibliotheek.

Leeshulp

Kan je extra hulp gebruiken bij het lezen? Neem een kijkje bij onze leeshulp.

Rondleidingen

Wil je met jouw klas of groep graag een bezoekje brengen aan onze bibliotheek? Vraag dan een rondleiding aan.
Voor maandelijkse school- of groepsuitleen maken wij een aparte kalender op. Neem hiervoor contact op met de bibliothecaris.

Internet

In het hele gebouw is gratis wifi ter beschikking. Aan de balie kan je tijdens de openingsuren van de bibliotheek een laptop vragen met toegang tot het internet voor gebruik in de bibliotheek. De laptop wordt op je bibliotheekpas gescand zolang je hem gebruikt. Je kan de bib niet verlaten met de laptop. Personen die de laptop nodig hebben voor studiewerk, krijgen voorrang.

Zoeken in de catalogus

Hoe zoek je heel specifiek naar items in de bibliotheekcollectie, op invoerdatum, op leeftijd, op thema...? Lees alles over de zoektaal. Zo word ook jij een echte pro!