Lees- en kijktips

Wij, bibmedewerkers van Boekelberg, zijn ook gretige lezers. Voor jou zoeken we daarom graag naar aparte, eigenzinnige en verfrissende toppers binnen een bepaald segment van onze collectie.

06/11/2020: De tip van Cem

Çem, onze collega van de Platoo: "Ik ga waarschijnlijk een minder bekend boek en auteur aanraden, namelijk "Ik zie het wel: blind door het leven" van Steven BladtSteven is een blinde man die eerst buitengewoon onderwijs heeft gestudeerd en daarna toch een lerarenopleiding volgde aan het hoger onderwijs. De stap van het buitengewoon naar het hoger onderwijs was groot, vooral omdat de omkadering wegviel maar hij gelukkig wel kon rekenen op de steun van zijn buurman en medestudenten. Deze overstap heeft hem ook geleerd welk impact het GON (Geïntegreerd Onderwijs, red.) en buitengewoon onderwijs heeft op de kansen die hij kan grijpen. Voor hem veranderde dit van betutteling naar ondersteuning. Ik raad dit boek aan omdat het een ervaring deelt van een wereld die voor veel mensen onbekend terrein is... Dit verhaal toont aan welke kloof er is tussen personen met en zonder beperking."

Boekentip Çem

07/02/2020: De tip van Elke

Elke, van kinderdagverblijf Comenius naast de bib, stuurt ons haar tip: “Ik lees de speciale editie van “A court of thorns and roses” (Hof van doorns en rozen, red.) van fantasyauteur Sarah J. Maas. Ik hou van haar boeken omdat ze een rijke fantasiewereld creëert. Ze schrijft haar personages neer met erg veel inzicht in de karakters waardoor je vanaf de eerste pagina meteen in het verhaal gezogen wordt. Engelse boeken lees ik het liefst in de originele versie. Ik lees echt veel en graag!”