Kinderen

Ketje, spruitje, baby, dreumes, grote meid, jongeman, kadeeke...

Lezen is leuk!

banner jeugd 2.JPG

foto © MJ Smets / Schulz Benelux 

Het begin

Boekstart!

Nooit te jong voor de bib... Met het project Boekstart ontdekken baby'tjes al woordjes, taal, boekjes en beelden. In onze bib vind je speciale boekjes voor baby's zoals knisper-, voel- en badboekjes. Met de peuterbon van Boekstart krijg je bovendien een gratis verrassingspakketje voor je kleine spruit.

Baby'tjes en kleuters

Voor de allerkleinsten staan de boekjes op het podium.
Kindjes kunnen naar hartelust in de bakken grabbelen.
In het slakkenmeubel staan de babyboekjes en
daarnaast de peuter- en kleuterboeken per thema en reeks.

Eerste lezers

Leer je lezen? Wij hebben veel boeken op AVI-niveau. Je kan ook samenlezen in een groeiboek of een samenleesboek met je vrienden, mama, papa, grotere broer of zus, oma en opa, tante en oom...!
 

Op ontdekking

Jeugd

Duik in onze verhalen, lees een informatieboek of droom weg in een strip. Je kan in onze leescirkel gaan liggen of wegkruipen in de cocoon.

Hulpmiddelen

Heb je dyslexie of een andere leesbeperking? Leen dan gratis een leesliniaal, een loep, daisyboeken en een daisyspeler uit. Kijk hier voor meer info.

Anderstalige kinderen

Voor kindjes met een andere moedertaal hebben we tweetalige verhalen en taalcursussen Nederlands leren. Kijk hier voor een greep uit het aanbod. Je kan ook deelnemen aan het project Boekenbende aan huis. Een voorlezer komt dan thuis bij je langs om samen boekjes te lezen. Wil je je aanmelden als voorleesgezin? Ga dan langs in je lokale bibliotheek of contacteer de school.