Makkelijk lezen
Nederlands

De tietenbus : in makkelijke taal

Persoonlijk verhaal van een vrouw met borstkanker.
Taalniveau
Huis van het Nederlands niveau 3
Titel
De tietenbus : in makkelijke taal
Auteur
Yvonne Kroonenberg
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2022
79 p.
ISBN
9789086967001 (paperback)
TPL Leesboeken

Besprekingen

Een persoonlijk verhaal over ziek zijn en identiteit. De auteur beschrijft haar leven vanaf het moment dat ze hoort dat ze borstkanker heeft. Het boek behandelt haar ziekenhuisbezoeken en het dagelijks leven met borstkanker. De auteur vertelt over keuzes maken, hoop en wanhoop, en geeft advies over de omgang met borstkankerpatiënten. Het boek is in zeer eenvoudige stijl geschreven en is daarmee geschikt voor een lezerspubliek dat moeite met lezen ervaart.Yvonne Kroonenberg (Amsterdam, 1950) is een bekende Nederlandse schrijver, jeugdauteur en columniste. Ze schreef meer dan veertig boeken.

Over Yvonne Kroonenberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Roel Wijnants

Yvonne Kroonenberg (Amsterdam, 31 mei 1950) is een Nederlandse schrijfster en columniste.

Biografie

Yvonne Kroonenberg is geboren in Amsterdam in 1950. Haar ouders waren van Joodse afkomst en haar grootouders, de ouders van haar moeder, zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen. Kroonenberg heeft twee zussen, onder wie Cassandra Kroonenberg met wie ze een kookboek schreef, en een broer, Philip Kroonenberg, met wie ze soms optreedt.

Toen ze drie jaar was verhuisde het gezin naar Scheveningen. Ze was erg jong toen ze voor het eerst naar de lagere school ging; haar klasgenoten waren zo'n anderhalf jaar ouder. Op de lagere school werd ze veel gepest.

Haar ouders voedden haar heel vrij op; er werden weinig grenzen gesteld.

In 1968 behaalde zij in Scheveningen het diploma van het gymnasium en ging een jaar naar Amerika. Terug in Nederland studeerde zij psychologie in Leiden. Daarna is ze vijf jaar als psychother…Lees verder op Wikipedia

Suggesties