Boek
Nederlands

Brussel blues

Wouter Dehairs (auteur)
+1
Brussel blues
×
Brussel blues Brussel blues
In de reeks:
Genre:
Een privédetective daalt af in de Brusselse onderwereld nadat een man zijn kantoor binnenstapt, een pistool tevoorschijn haalt en zichzelf door het hoofd schiet.
Titel
Brussel blues
Auteur
Wouter Dehairs
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2023
287 p.
ISBN
9789401486354 (paperback)

Besprekingen

Soundtrack van gevaarlijk Brussel

Brussel blues van Wouter Dehairs is een misdaadroman die zich kan meten met het beste uit het buitenland.

Mocht je Brussel blues in de boekhandel zien liggen, neem het boek vast, sla het open en lees het begin van hoofdstuk 21. Daarin wandelt de hoofdpersoon, privédetective Keller Brik, op een avond door de hoofdstad vanaf de Aarschotstraat, bekend van de raamprostitutie, tot in de Marollen. ­Opgewekt is het beeld van Brussel niet, wellicht heeft Brik wegens zijn beroep vooral oog voor het verval en het gevaar dat overal dreigt. Wouter Dehairs beschrijft het allemaal in sober maar ­secuur proza en laat zien dat Brussel een uitgelezen decor biedt voor sterke (misdaad)verhalen, juist omdat schoonheid en lelijkheid er vaak letterlijk naast elkaar liggen.

Met zijn tweede misdaadroman Nachtstad won Dehairs in 2021 de Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman. Brussel blues is nog beter. Oorspronkelijk zou dit het laatste deel van een trilogie vormen. Dehairs schrijft in het nawoord hoe hij Keller Brik eerst een tragische dood…Lees verder

Een straffe Vlaamse misdaadroman over de Brusselse onderwereld. Een man stapt het kantoor van privédetective Keller Brik binnen, haalt een pistool tevoorschijn en schiet zichzelf door het hoofd. De zelfmoord is het startschot voor een gevaarlijke afdaling in de Brusselse onderwereld, waarbij Brik alles dreigt te verliezen. Zelfs zijn eigen leven. Soepel, nuchter en met vaart geschreven.Wouter Dehairs is een Belgische auteur. Hij schreef een klein aantal boeken. Hij stond met zijn debuut 'Lockdown’ op de longlist van de Gouden Strop, en de detective thriller ‘Nachtstad’ werd bekroond met de Knack Hercule Poirotprijs.