Boek
Nederlands

Stick Dog wil een hotdog

Tom Watson (auteur), Ethan Long (illustrator), Maren Mostert (vertaler)
+1
Stick Dog wil een hotdog
×
Stick Dog wil een hotdog Stick Dog wil een hotdog
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tom (ik-persoon) tekent en schrijft een nieuw verhaal over Stick Dog, die nogal hoekig is want Tom kan niet tekenen. Stick Dog en zijn vier hondenvrienden hebben altijd honger. Als ze een hotdogkraam zien, bedenken ze een plan om de worstjes te bemachtigen. Met veel grappige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Honden
Extra onderwerp
Makkelijk lezen, Taalpunt
Titel
Stick Dog wil een hotdog
Auteur
Tom Watson
Illustrator
Ethan Long
Vertaler
Maren Mostert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Stick dog wants a hot dog
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2021
219 p. : ill.
ISBN
9789402705065 (hardback)

Besprekingen

De zwerfhond Stick Dog en zijn vier hondenvrienden hebben altijd honger. Wanneer ze op straat een hotdogkraampje zien, is algauw duidelijk wat ze te doen staat: de worstjes uit het kraampje bemachtigen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig als je een zwerfhond bent en je vrienden niet erg slim zijn. Ze komen in de ene na de andere onverwachte en onhandige situatie terecht. Gaat het ze lukken om een lekkere maaltijd te regelen? En wat doen die wasberen in de boom? Tweede deel in de graphic-novelserie, na ‘Stick dog’*. Het bij vlagen humoristische verhaal wordt soms lang uitgesmeerd en vraagt wat doorzettingsvermogen van de lezer. De (onbekende) verteller zet af en toe het verhaal stil om details toe te lichten of een (flauwe) grap te vertellen. De tekst is ruim gezet, de pagina's zijn opgemaakt in notitieboeksfeer met lijntjes. De zinnen worden afgewisseld met geestige zwart-witillustraties in eenvoudige stijl. Lezen en lachen voor fans van graphic novels als Het leven van een Loser en Do…Lees verder

Over Tom Watson

CC BY 2.0 - Foto van/door Ian Tilbrook

Thomas Sturges Watson (Kansas City, 4 september 1949) is een Amerikaanse golfprofessional.

Tom Watson won op 14-jarige leeftijd zijn eerste grote toernooi, het 'Kansas City Matchplay Kampioenschap'. Hij studeerde eerst psychologie aan de Stanford Universiteit, en speelde golf in het het team van de universiteit. In 1971 werd hij professional.

US PGA Tour

Byron Nelson was zijn coach en opvallend is dan ook dat hij zijn eerste overwinning behaalde op de Byron Nelson Classic in 1974. Het jaar daarop won hij zijn eerste Brits Open. In totaal won hij 39 toernooien op de Amerikaanse Tour. Watson speelde weinig buiten de VS, en kwam slechts naar Europa om het Britse Open te spelen, opvallend was dan ook zijn deelname aan de KLM Open in 2015.

Acht Majors

Tom Watson won in zijn golfcarrière acht Majors. In 4 van deze 8 toernooien eindigde Jack Nicklaus op de tweede plaats (o.a. 1977…Lees verder op Wikipedia