Boek
Nederlands

De Jodenvervolging

Tialda Hoogeveen (auteur)
In de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) was het voor Joden steeds moeilijker om te overleven. Ze werden gediscrimineerd, verjaagd en uiteindelijk in grote getalen omgebracht. Lees hoe het zo ver heeft kunnen komen. Met foto's in zwart-wit en kleur. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Titel
De Jodenvervolging
Auteur
Tialda Hoogeveen
Taal
Nederlands
Uitgever
Etten-Leur: Schoolsupport, © 2020
31 p. : ill.
ISBN
9789463414913 (hardback)

Besprekingen

Informatief boekje over de positie van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog, hoe ze aanvankelijk gediscrimineerd werden, overal werden buitengesloten, vervolgens verjaagd en uiteindelijk in zeer grote getale werden omgebracht. Het boekje maakt deel uit van de zesdelige subserie 'De Tweede Wereldoorlog'* binnen de reeks 'Uitgelicht'. De informatie is verdeeld over zeven korte hoofdstukken van maximaal vier pagina’s. Het duidelijke schreefloze lettertype, de niet al te lange zinnen, de ruime bladspiegel en de subtitels binnen een hoofdstuk zorgen voor een prettig leesbaar geheel, dat goed is afgestemd op de doelgroep. De betekenis van dikgedrukte woorden in de tekst is goed uitgelegd in een alfabetische trefwoordenlijst achterin. Elk hoofdstuk bevat minimaal één foto in kleur of zwart-wit, voorzien van een bijschrift. Bevat ook tips voor enkele andere boeken en een filmpje van Schooltv over het onderwerp. Daarnaast is een overzicht opgenomen van boeken uit de reeks 'Informatie' over …Lees verder

Over Tialda Hoogeveen

Tialda Hoogeveen (Haskerdijken, 8 mei 1974) is een Nederlandse journalist, schrijver en redacteur. Naast boeken en artikelen voor kinderen en volwassenen verschenen van haar hand ook korte verhalen, gedichten en een hoorspel. Naast het Nederlands schrijft ze ook in het Fries.

Opleiding

Na de scheiding van haar ouders verhuisde ze van Haskerdijken naar Joure. Tialda Hoogeveen begon al jong met schrijven. In de tijd dat zij in Londen een cursus volgde was ze au-pair bij mensen die werkten als regisseur en als acteur/schrijver. Van 1995 tot 2000 studeerde ze Communicatie aan de Hogeschool Inholland. Later volgde zij meerdere journalistieke cursussen aan de Hogeschool Utrecht.

Redacteur

Eind 2001 werd ze redacteur voor de publicaties van de Vereniging Natuurmonumenten. Tialda Hoogeveen werkt vanaf 2010 voor Vogelbescherming Nederland als redactrice van het jeugdmagazine Vogels Junior…Lees verder op Wikipedia