Een journalist reist naar een eiland op de grens van Europa, waar hij piekert over keuzes niet gemaakt, terwijl de nabije oorlog in zijn blikveld komt.
Onderwerp
Migranten, Europa
Titel
November
Auteur
Sinan Çankaya
Illustrator
Jasmijn ter Stege
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Das Mag Uitgevers, 2022
120 p. : ill.
ISBN
9789493248557 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een verhaal uit de serie: ‘De Maanden’, waarin ieder boek de lezer uitnodigt anders naar de tijd van het jaar te kijken.Sinan Çankaya voert de journalist Olivier op, die afreist naar een eiland op de grens van Europa. Afgeleefd en zijn idealen verloren, piekert hij over had-ik-maar’s en De Migrant, terwijl de nabije oorlog in zijn blikveld komt — en zijn rust verstoort. In invoelende en talige stijl geschreven. Voor een breed tot literair lezerspubliek. Sinan Çankaya (1982) is een Nederlandse auteur. Hij schreef een klein aantal boeken.

Over Sinan Çankaya

Sinan Çankaya (Nijmegen, 1982) is een Nederlandse cultureel antropoloog en schrijver.

Biografie

Çankaya's ouders komen uit Centraal-Anatolië in Turkije. Ze emigreerden op jonge leeftijd naar Nederland; zijn moeder was toen 17 jaar oud. Hij groeide met zijn tweelingbroer en twee zussen op in de wijk Hatert in Nijmegen. Zijn vader werkte in een dekbeddenfabriek en richtte later zelf een kleine fabriek van dekbedden, matrassen en kussens op.

Zijn docent geschiedenis op de middelbare school was Nico Konst, die in 1984 voorzitter was geweest van de extreemrechtse, nationalistische Centrumpartij en enige tijd adviseur was van het Nederlands Blok. Çankaya wilde na het vwo naar de filmacademie, maar koos toch voor een universitaire opleiding.

Na zijn studie culturele antropologie aan de Universiteit Utrecht, met minors (bijvakken) aan de universiteit van Bradford en de Universiteit van Parijs promoveerde Çankaya in 2011 aan …Lees verder op Wikipedia