Boek
Nederlands

Liefde in de grote stad

Sang Young Park (auteur), Mattho Mandersloot (vertaler)
Liefde in de grote stad is het romandebuut van Sang Young Park, een van de meest spraakmakende schrijvers van Zuid-Korea. Daar werd het na verschijnen onmiddellijk een bestseller en stond het in de toplijstjes van alle boekhandels. Het boek resoneert vooral bij jonge lezers en Park won prijzen voor zowel zijn unieke literaire stem als perspectief. Liefde in de grote stad vertelt het verhaal van Y
Titel
Liefde in de grote stad
Auteur
Sang Young Park 1988-
Vertaler
Mattho Mandersloot
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Koreaans
Oorspr. titel
Daedosiui Sarangbeop
Uitgever
[Amsterdam]: Das Mag Uitgevers, 2021
274 p.
ISBN
9789493248069 (paperback)

Besprekingen

Sang Young Park - Liefde in de grote stad

BOEKENBAL

★★★☆☆

Sang Young Park is een jonge Koreaan die de conservatieve kringen in zijn thuisland choqueert met relatief expliciete queerliteratuur. Zijn debuut 'Liefde in de grote stad' verschijnt nu in het Nederlands.

In het zog van de steeds populairder wordende K-pop en de serie 'Squid Game', die zowat de hele westerse wereld in de ban houdt, kan de timing moeilijk beter zijn. Maar de shock value van Parks debuut is een stuk lager in een Nederlandstalige context dan in Korea, waar queerseksualiteit nog taboe is.

Het boek bestaat uit vier verhalen die je ook apart kunt lezen - op de noemer 'roman' valt dus wel wat af te dingen. Net als op de plot: wie heeft nog iets aan het zoveelste persoonlijke relaas van een student die wat rondlummelt en in bijberoep liefde zoekt? Niemand, tenzij je openhartigheid als maatstaf hanteert voor de kwaliteit van literatuur.

Parks originele metaforen en rake millennialhumor compenseren gelukkig deels de magere plot. Daardoor is…Lees verder