Dvd
Engels

Ralph breaks the internet

Phil Johnston (regisseur), Rich Moore (regisseur)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Ralph en Vanellope gaan via wifi het internet op om een nieuw racestuur te kopen voor Vanellope's racespel Sugar Rush. Maar kunnen ze nog vrienden blijven? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Games
Titel
Ralph breaks the internet
Regisseur
Phil Johnston Rich Moore
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 107 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Engels, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden Los te kijken vervolg op ‘Wreck-It Ralph' (2012)
EAN
8717418544638

Besprekingen

De Disney-animatiefilm ‘Ralph breaks the internet’ is het los te kijken vervolg op ‘Wreck-It Ralph’ (2012) van dezelfde makers. Ralph is de slechterik in het arcadespel ‘Fix-it Felix’ en goede vrienden met Vanellope, de autocoureur van het spel ‘Sugar rush’, ook een buitenbeentje. Wanneer het stuurwiel van haar spel kapot gaat, gaat Vanellope samen met Ralph via de wifi-verbinding het internet op om bij eBay een nieuwe te kopen. Internet blijkt een prachtige kleurrijke wereld, waar ze hulp krijgen van bijzondere personages, maar ook te maken krijgen met bugs, virussen en trollen. De recensenten geven 3-4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 12-12-’18): ‘(…) heeft oog voor de leuke én de minder leuke kanten van de digitale wereld (…) Een soort internet-voor-dummies is het, zonder overduidelijk waarschuwend wijsvingertje, die juist door alle grappenmakerij slim en effectief de problemen aankaart. Een beetje rommelig is de plot wel: de boodschap over elkaar de ruimte geven binnen een vrien…Lees verder