Dvd
Nederlands

De kleine dino

Peter Van de Velde (acteur), Anke Helsen (acteur), Dirk Bosschaert (acteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar, Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Theatershow waarin Piet Piraat en zijn scheepsmaten Steven Stil, Berend Brokkepap en Stien Struis op een onbekend eiland een groot ei vinden waar een kleine dinosaurus uitkruipt. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 75 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Registratie van de voorstellingen op 2 december 2007 in het Chassé Theater in Breda
EAN
5414939857515

Besprekingen

Piet Piraat, een van de creaties van de Belgische productiemaatschappij Studio 100, is behalve in de populaire kindertelevisieserie ook in speelfilms en theatershows te zien. In 2007-2008 toerden de spelers voor de derde keer langs de theaters: Peter van de Velde als Piet Piraat en Dirk Bosschaert, Anke Helsen en Dirk van Vooren als zijn scheepsmaten, de kok Berend Brokkenpap, de forse stuurvrouw Stien Struis en matroos Steven Stil. De maatjes komen in deze show met 'De Scheve Schuit' aan op een onbekend eiland waar ze een heel groot ei ontdekken. Kok Berend wil er een reuzenomelet van maken, maar dan kruipt er een kleine dinosaurus uit. Het viertal gaat op zoek naar de mama van het diertje, waar ze intussen ook aan gehecht raken. Een show voor de kleinsten, met veel piratenliedjes. Deze show gaat voorjaar 2015 in reprise. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Peter Van de Velde

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door willem leën

Peter Van de Velde (Doel (België), 1972) is titulair organist van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen.

Leven en werk

Van de Velde groeide op in een zeemansgezin in het Belgische dorpje Doel. Zijn vader was scheepskapitein en dagen van huis. Thuis was er weinig bijzondere aandacht voor muziek, behalve dat zijn grootmoeder in haar jonge jaren accordeon speelde, iets wat ze zichzelf had aangeleerd. Het orgel van de plaatselijke kerk sprak tot Peters verbeelding, evenals de dorpsfanfare. Met muzikale hulp van de pastoor van de kerk kon hij zichzelf leren orgelspelen, waardoor hij op zijn twaalfde organist van de kerk werd. In de fanfare leerde hij trompetspelen. Hij meldde zich op zijn zestiende aan bij de kunsthamaniora, een instituut dat de vooropleiding verzorgt voor de toelating tot het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium, beide in Antwerpen.
Zijn docent was Stanislas Deriemaeker, die ook Peters directe voorgan…Lees verder op Wikipedia