Boek
Nederlands

Dwaalgast : een wandeling

Nicolien Mizee (auteur)

Dwaalgast : een wandeling

In de reeks:
De schrijver (1965), die sinds haar jeugd te kampen heeft met een verdwaalkwaal, zet met de TomTom een route uit naar de Zuidpier in IJmuiden. Ook wandelt ze langs het Kennemermeertje, waar ze tevergeefs probeert de route vast te leggen.
Titel
Dwaalgast : een wandeling
Auteur
Nicolien Mizee
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Oorschot, 2023
57 p.
ISBN
9789028232112 (paperback)

Besprekingen

Een persoonlijk verhaal over wandelen en verdwalen van Nicolien Mizee in de literaire serie ’Terloops’. Mizee kampt al sinds haar kindertijd met een verlammende verdwaalkwaal, die elke wandeling van A naar B tot een uitdaging maakt. Wanneer ze een TomTom krijgt, besluit ze de route naar de Zuidpier in IJmuiden in te voeren, een wandeling die maar één optie kent: heen en terug. Ze wandelt tussen vogels en landschappen, met schrijvers als Eli Heimans en R.S. Thomas in haar kielzog. Ook loopt ze in gezelschap langs het Kennemermeertje, waar ze tevergeefs probeert de route te noteren in een poging het ongekende te (be)vatten. Geschreven in Mizees kenmerkende nuchtere en onderkoeld humoristische stijl. Voor een brede tot literaire lezersgroep. Nicolien Mizee (Haarlem, 1965) is een bekende Nederlandse schrijver en schrijfdocent. Haar romans werden lovend ontvangen en voor haar bundelingen 'Faxen aan Ger' ontving ze de Henriette Roland Holstprijs.

Over Nicolien Mizee

Nicolien Mizee (Haarlem, 8 januari 1965) is een Nederlandse schrijver. Ze heeft romans, gebundelde brieven en columns geschreven. Ze schrijft onder andere columns bij NRC sinds 2020, en daarvoor van 2007-2008.

Biografie

De moeder van Mizee was pianolerares en de vader leraar Nederlands. Ze heeft twee zussen.

Mizee had het vanaf het begin van de middelbare school erg moeilijk, zowel op school als erbuiten. Ze begreep de leerstof niet en raakte regelmatig (letterlijk) de weg kwijt. Ze maakte een intelligente indruk, waardoor docenten en een psychiater haar niet geloofden. In een interview in Trouw zegt ze dat ze depressief was. Ze stopte voor het examen met de middelbare school, maar behaalde later via avondonderwijs alsnog haar atheneumdiploma. Als twintiger tot haar vijfendertigste leefde Mizee van een bijstandsuitkering, waarbij ze af en toe werkte als huisschilder of als naaktmodel voor amateurschilders. Ze …Lees verder op Wikipedia