Boek
Nederlands

De koffers van oma

Nadia Babazia (auteur), Laura Muls (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Mouna’s oma reist elk jaar naar haar thuisland Marokko en keert dan terug met een koffer vol verhalen. Prentenboek met sfeervolle illustraties in warme kleuren. Om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Marokko, Grootouders
Titel
De koffers van oma
Auteur
Nadia Babazia
Illustrator
Laura Muls
Taal
Nederlands
Uitgever
[Ekeren]: Studio Sesam, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789492784100 (hardback)

Besprekingen

Mouna's oma is geboren in Marokko, maar woont al jaren in Nederland. Ze mist Marokko wel, daarom gaat ze er elk jaar naartoe — en komt terug met volle koffers. Mouna wacht ongeduldig op haar oma. Heeft ze weer zulke mooie verhalen in haar koffer? 'De koffers van oma’ is in een zachte stijl geschreven prentenboek met paginavullende, sfeervolle illustraties in warme kleuren. Nadia Babazia is publiekswerker in het Red Star Line Museum in Antwerpen en houdt zich in die hoedanigheid dagelijks bezig met verhalen over mensen en migratie. 'De koffers van oma' is haar debuut als prentenboekenschrijver. Ook voor de illustrator Laura Muls is dit prentenboek haar debuut als illustrator van prentenboeken. Om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar.

De koffers van oma

Mouna kijkt erg uit naar het moment wanneer haar oma terug komt van haar reis naar Marokko. Heel nieuwsgierig naar alle koffers die oma meegebracht heeft, begint Manou met uitladen. Bij heel veel spullen vraagt ze zich af waarom oma ze meegebracht heeft omdat ze hier toch ook te verkrijgen zijn. Maar elk object heeft een eigen herinnering voor oma zodat haar familie en haar land weer dicht bij haar zijn. Voor Mouna heeft ze heel speciale bloemen mee, bloemen die geen water nodig hebben, enkel heel veel liefde.Mouna en oma hebben een goede band met elkaar, mooi gezegd door: 'Mouna knuffelt oma en snuffelt aan haar kleren. Oma ruikt net zo lekker als de bloemen in haar tuintje'. Toch heeft oma soms heimwee naar haar land, Marokko. Het is mooi verwoord waarom oma welbepaalde zaken heeft meegenomen van reis. Het lijken heel eenvoudige, alledaagse dingen zoals een appelsien, een potje honing of een hoofddoek, maar voor oma dragen ze alle een speciale herinnering met z…Lees verder