Boek
Nederlands
Ed speelt graag met dino's, vooral met de T-Rex. Maar dat vindt hij niks voor meisjes dus mag zijn zusje er niet mee spelen. Dan verzint zij de Tess Rex, een grote, supersterke meisjesdino. Wat zal Ed daarvan vinden? Prentenboek met kleurrijke illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Tess Rex
Auteur
Michelle Robinson 1977-
Illustrator
Deborah Allwright
Vertaler
Georgina Verbaan 1979-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
She Rex
Uitgever
Amsterdam: Fontaine Uitgevers, © 2020
[36] p. : ill.
ISBN
9789464040234 (hardback)

Besprekingen

Dino’s zijn voor jongens: dat vindt Ed, en zijn zusje heeft het nakijken. Maar zijn zus laat het niet op zich zitten. Zij verzint de Tess Rex, ze tekent een grote, vrolijk gekleurde dino met de kleuren groen, paars, geel en roze. En die moet je niet onderschatten, want ze is net zo sterk als een jongen! Maar Ed gelooft dat niet, meisjesdino's giechelen en huppelen. Hij plaagt zij zus ermee. Tot zij Ed vraagt om even om te kijken... Dit prentenboek geeft weer wat kinderen doen: tegen elkaar opbieden. Het zusje, dat in tegenstelling tot de Engelse editie geen naam heeft, heeft girl-power en weet haar Tess Rex levensecht te maken. De tekst, vertaald door Georgina Verbaan, is op rijm geschreven en leest in een fijn ritme. De illustraties, die stripachtig aandoen, zijn paginagroot en kleurrijk op een witte achtergrond. Vertaling van 'She Rex'* (2020). Uit dit verhaal blijkt dat meisjes echt niet onder hoeven te doen voor jongens. Leuk om voor te lezen aan kleuters! Vanaf ca. 4 jaar.

Tess Rex

Ed en zijn zus zijn aan het spelen, allebei zijn ze in de ban van dino's. Wanneer ze besluiten om te schilderen, kiezen ze allebei voor een dino. De dino van Ed is groen en realistisch, die van zijn zus heeft alle kleuren en lange wimpers, maar is even sterk en stoer. Ed is niet overtuigd en gelooft niet in een bontgekleurde dino. Hij maakt de dino's van zijn zus belachelijk en heel stereotiep. Zijn zus krijgt er genoeg van en begint luid te roepen en te grommen. Ze laat haar dino's ook grommen, rocken en smullen van friet. Wanneer Ed haar dino's nog altijd stom vindt en niet overtuigd is, maakt ze haar dino's extra gevaarlijk met lange tanden om Ed op te eten. Dit doet Ed meteen een toontje lager zingen en hij vraagt snel om iets anders te spelen. Zijn zus is akkoord op voorwaarde dat zij, als meisje, de kapitein mag zijn van de piraten.Wat opvalt in dit boek is dat Ed's zus geen naam heeft. Heel het verhaal is vanuit haar standpunt verteld, maar ze krijgt geen …Lees verder

Over Michelle Robinson

Michelle LaVaughn Robinson Obama (Chicago, 17 januari 1964) is een voormalige first lady van de Verenigde Staten. Zij is de echtgenote van de 44e Amerikaanse president Barack Obama, die van 2009 tot 2017 regeerde.

Michelle al Robinson werd geboren in South Side Chicago en studeerde aan Princeton University en Harvard Law School. Ze keerde terug naar Chicago om er bij een bureau als advocate te gaan werken. Ze is de zus van de Amerikaanse basketbalcoach Craig Robinson.

Michelle leerde Barack Obama kennen toen hij bij hetzelfde advocatenbureau kwam werken. Ze trouwden in 1992. Op 4 juli 1998 werd hun eerste dochter Malia Ann geboren en 10 juni 2001 kregen ze hun tweede dochter Natasha (Sasha). Ze woonden in South Side Chicago en na de verkiezing van haar man tot senator bleven zij er wonen in plaats van naar Washington te verhuizen. Direct na de inauguratie, op 20 januari 2009, heeft het gezin zijn intrek genomen in het Witte Huis. Ook haar moeder ging daar wonen…Lees verder op Wikipedia