Boek
Nederlands

Hier wacht ik

Martine Lejeune (auteur), Eduard Plancke (illustrator)
+1
Hier wacht ik
×
Hier wacht ik Hier wacht ik
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wafwáp de hond wacht op zijn baasje. Hij ziet allerlei mensen en dieren voorbijkomen, zelfs in zijn dromen. Als hij slaapt, ziet hij wel heel rare dingen! Prentenboek met sfeervolle illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Wachten, Dromen, Fantaseren
Titel
Hier wacht ik
Auteur
Martine Lejeune
Illustrator
Eduard Plancke
Taal
Nederlands
Uitgever
[Utrecht]: Levendig Uitgever, © 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789083183732 (hardback)

Besprekingen

Naast een trap ligt de hond Wafwáp vast aan een lijn. Terwijl hij op zijn baasje wacht, komt er van alles langs, zoals verklede kinderen, een poes, auto, vliegtuig, fiets, een kind met een vis in een zak, een vogel in een kooi en een wesp. Wafwáp valt in slaap en dan komen de mensen en dieren terug in een andere vorm: hij ziet een poes in een kooi en een mens in een zak. Als zijn baasje terugkomt, is de droom voorbij. Iedere spread toont een scène in aardse kleuren. Boven de illustraties staan op beide pagina’s twee regels tekst in de rijmvorm aa, bb. De teksten zijn vlot en schetsen een leuk en soms bizar beeld dat wordt ondersteund door de illustraties. Een sfeervol boek dat zicht geeft op de gedachten van een hond. Prentenboek met originele ideeën. Vanaf ca. 4 jaar.

Hier wacht ik

Naast de trap ligt een aangelijnde hond te wachten op zijn baasje. Van daaruit ziet hij verkleedde kinderen, een kat, auto’s, een vliegtuig, een jongen met een goudvis, een wesp, een man die een vogel probeert te lokken. Dan valt hij in slaap en ziet alles terug in zijn droom, zij het in andere samenstellingen.Het op het eerste zicht eenvoudige verhaaltje eindigt bijzonder fantasierijk, in de droom van de hond. Het is bijzonder leuk daarin de dingen terug te vinden die de hond gezien heeft, maar dan met een nieuwe invulling. Zo verandert het beeld van een blije jongen die een boze goudvis in een plastic zakje draagt in een reusachtige blije goudvis met in zijn bek een zak waarin een naakte jongen zit. Heel leuk om met je kleuter te filosoferen over droom versus werkelijkheid, of over de verhouding tussen de vrije mens en het gevangen dier. Van bij de schitterende cover overtuigt Eduard Plancke je ongetwijfeld. Zijn prachtige illustraties vullen bijna elke bladzij…Lees verder