Dvd
Engels

Three billboards outside Ebbing, Missouri

Martin McDonagh (regisseur), Frances McDormand (acteur), Woody Harrelson (acteur)
Titel
Three billboards outside Ebbing, Missouri / written and directed by Martin McDonagh
Regisseur
Martin McDonagh
Acteur
Frances McDormand Woody Harrelson 1961- Sam Rockwell
Componist
Carter Burwell 1955-
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 111 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans en andere talen
EAN
8712626062349
mooov

Besprekingen

Drama van Martin McDonagh (In Bruges; Seven psychopaths) met Frances McDormand (Fargo). Zeven maanden geleden is de tienerdochter van Mildred Hayes verkracht en vermoord. Gefrustreerd dat het politieonderzoek niet vordert laat ze drie grote reclameborden plaatsen, net buiten haar woonplaats Ebbing, Missouri. Een ervan is een beschuldiging aan de politiechef, William Willoughby (Woody Harrelson). Er ontstaat veel ophef in het stadje, waarbij de zaak steeds verder uit de hand loopt en niet zo duidelijk is als eerst gedacht. De recensenten geven 4 of 5 sterren. Ronald Rovers (Trouw 11-1-’18): ‘(…) een donker en komisch drama, perfect in balans. (…) De pijn, verbetenheid en galgenhumor waarmee McDormand haar personage vertolkt, maken indruk. (…) Dat is de galgenhumor van 'Three Billboards': dat je hardop moet lachen terwijl je de pijn van het menselijk falen blijft voelen.’ De film won twee Oscars (Beste actrice en Beste bijrol) en vier Golden Globes.

Over Martin McDonagh

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door By Tabercil

Martin McDonagh (Londen, 26 maart 1970) is een Engels-Iers schrijver en regisseur.

Biografie

McDonagh werd geboren in Camberwell, Londen, Engeland in een Iers gezin. Zijn moeder (afkomstig uit Killeenduff, Easky, County Sligo in Ierland) en zijn vader (afkomstig uit Lettermullen, Connemara, County Galway in Ierland) zouden later terug verhuizen naar Galway. Martin en zijn broer (screenwriter John Michael McDonagh) bleven achter in Londen, waar Martin vanaf zijn zestiende leefde van een uitkering nadat hij met school gestopt was.

Tijdens zijn zomervakanties in Galway, raakte McDonagh bekend met het dialect dat in deze streek van Ierland gesproken werd, hetgeen een inspiratie werd voor de toneelstukken die hij zou schrijven. Van zijn zestiende tot vierentwintigste schreef McDonagh hoorspelen en screenplays zonder succes, tot hij zich uiteindelijk waagde aan het schrijven voor theater.

Hij schreef twee trilogieën in o…Lees verder op Wikipedia