Boek
Nederlands

Pizzamaffia slaat door

Khalid Boudou (auteur)
+1
Pizzamaffia slaat door
×
Pizzamaffia slaat door Pizzamaffia slaat door

Pizzamaffia slaat door

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een nieuwe kracht van pizzeria Melodia brengt al snel weer wat leven in de brouwerij. Er breekt paniek uit als een van hun vrienden, een vluchtelling, wordt beschuldigd van aanranding en er leden van een beruchte motorbende op de stoep staan.
Titel
Pizzamaffia slaat door
Auteur
Khalid Boudou
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2019
221 p.
ISBN
9789048848447 (paperback) 9789048858224 (paperback)

Besprekingen

Hero, met de bijnaam Slipper (17, ik-figuur), is schoolgaand en werkt bij pizzeria Melodia. Hij is in aanraking geweest met de politie en wil nu op het rechte pad te blijven. Hij leert Zaid en Baschier kennen die in een AZC wonen. Slipper vertrouwt de jonge asielzoekers, maar er is iets met Zaid. Leden van een motorbende zijn naar hem op zoek en gaan daarin ver. Melodia en de medewerkers worden bedreigd, maar zij blijven achter Zaid staan. Is dat terecht? Dit boek is een vervolg op 'Pizzamaffia' (3e dr., 2019),*, dat ook verfilmd is. Pizzamaffia sprankelde van de humor en dat is in dit vervolg minder. Het verhaal verloopt grotendeels in dialogen tussen de hoofdpersoon en de andere verhaalpersonen. Verder worden beschrijvingen van situaties en omgevingen gegeven. Het taalgebruik is populair met veel jongerenwoorden. Voor in het boek staat een lijst van verhaalpersonen. De roman biedt verschillende thema’s die aanleiding tot gesprek kunnen zijn in het onderwijs zoals vluchtelingen en mo…Lees verder

Over Khalid Boudou

Khalid Boudou (Temsamane, Marokko, 1 oktober 1974) is een Nederlands schrijver van Marokkaanse komaf.

Boudou begon met het schrijven van korte verhalen en gedichten. Voor het verhaal De stemmendans ontving hij de El Hizjra-Literatuurprijs.

Hij is vooral bekend geworden door het boek Het schnitzelparadijs uit 2001, dat in 2005 verfilmd werd door Martin Koolhoven, naar een scenario van Marco van Geffen. In 2002 werd het boek bekroond met Het Gouden Ezelsoor.

In november 2005 verscheen zijn tweede boek De president, waarvoor de filmrechten verkocht zijn aan Lemming Film. De filmversie ging in september 2011 in première in de Nederlandse bioscopen.

Zijn derde boek, Pizzamaffia, is verschenen in november 2007. Hij won er de Debuutprijs van de Jonge Jury mee. Het boek werd in 2011 verfilmd door Tim Oliehoek.

Boudou had tot 2012 een wekelijkse column op BNR Nieuwsradio. Een deel van deze columns is gebundeld in het boek…Lees verder op Wikipedia