Boek
Nederlands

Waterpret

Kathleen Amant (auteur)
+1
Waterpret
×
Waterpret Waterpret

Waterpret

Kathleen Amant (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een jongetje (ik-figuur) laat zien hoe hij met water speelt: in het bad, met een emmer, een tuinslang en in een bootje. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en flapjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titel
Waterpret
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[12] p. : ill.
Aantekening
Kartonboekje met flapjes
ISBN
9789044819922 (hardback)

Besprekingen

Een boekje vol waterpret. Een peuter zit achtereenvolgens in bad, in het zwembad, speelt met een emmer water en een opblaaskrokodil in zee, is bezig met een tuinslang en vaart in een rubberbootje. Met een repeteerelement is er steeds een grapje: de peuter wordt niet nat, maar bij het op- of neerslaan van een flap, blijkt dat toch het geval, behalve op de laatste illustratie. In de eenvoudige tekst worden de woorden 'Spetter Spat!' steeds herhaald en groot en vet gedrukt. De geïllustreerde pagina's rechts zijn gekleurd, de tekstpagina's links zijn wit. De illustraties zijn duidelijk met zwarte contouren. Het vierkante boekje is stevig uitgevoerd in hardkarton met twee afgeronde hoeken; de grote flappen hebben scherpe rechte hoeken. De auteur/illustrator heeft vele dreumes- en peuterboeken op haar naam staan. In dezelfde opzet verscheen tegelijkertijd 'Bedtijd'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië …Lees verder op Wikipedia

Suggesties