Boek
Nederlands

Er was misschien eens : 20 verhalen die waargebeurd zijn. Of niet?

Kamiel De Bruyne (auteur), Yarne Daeren (illustrator)
+1
Er was misschien eens : 20 verhalen die waargebeurd zijn. Of niet?
×
Er was misschien eens : 20 verhalen die waargebeurd zijn. Of niet? Er was misschien eens : 20 verhalen die waargebeurd zijn. Of niet?

Er was misschien eens : 20 verhalen die waargebeurd zijn. Of niet?

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Heeft een ridder de friet uitgevonden? En was er een poes die postbode werd? Bedenk of dit echtgebeurd is of niet! Daarna vind je het antwoord, met feiten en leuke weetjes. Met illustraties in enkele kleuren. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen door goede lezers vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Weetjes
Titel
Er was misschien eens : 20 verhalen die waargebeurd zijn. Of niet?
Auteur
Kamiel De Bruyne
Illustrator
Yarne Daeren
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2020
91 p. : ill.
ISBN
9789463832243 (hardback)

Besprekingen

Waar of niet waar?: de ridder die de friet uitvond, de plant waaraan schapen groeien, de onoverwinnelijke prinses met tienduizend paarden en de man die zich al zestig jaar niet gewassen heeft... Een curieus boek met twintig verhalen die feitelijk waar of... NIET waar zijn. Een boek dat nieuwsgierig maakt, waarvan je de verhalen wil horen of zelf wilt lezen. Bevat onderwerpen waarover een stevig robbertje gediscussieerd kan worden, waarin voors en tegens tegen elkaar afgewogen kunnen worden, waarin je de speelse uitkomst kunt beredeneren, maar ook een boek dat elk verhaal voorziet van de feitelijke gegevens, waaruit vervolgens blijkt of de vertelde inhoud waar of niet waar is. Voor elk verhaal is een vast stramien van vier pagina’s: de vertelling, is het waar of niet waar?, gevolgd door feitelijke achtergrondinformatie en weetjes. Overzichtelijke lay-out met teksten in een vrij kleine zwarte of blauwe letter. Geïllustreerd met eenvoudige, grappige illustraties in enkele kleuren en dive…Lees verder

Over Kamiel De Bruyne

Kamiel De Bruyne (1992) is een Belgisch programmamaker, vooral bekend als bedenker van het tv-spelprogramma Sorry voor alles.

Biografie

De Bruyne studeerde aan de filmschool RITCS en bedacht hier als afstudeeropdracht het format van het internationale succesprogramma Sorry voor alles (gebaseerd op de film The Truman Show).

Voordat Sorry voor alles werd opgepikt door de Vlaamse zender Eén, werkte De Bruyne als redacteur bij Ketnet.

De Bruyne won in 2017 een Emmy met Sorry voor alles in de categorie non-scripted entertainment. Hij maakt in 2018 deel uit van de jury van diezelfde categorie.

In september 2018 won Sorry voor alles de Rose D’or Voor beste Game Show. Intussen werden reeds een Nederlandse en Duitse versie van de show gemaakt.

Trivia