In Californie͏̈ doen een dierentrainer en zijn zus een angstaanjagende ontdekking op hun ranch. Ze proberen die op camera vast te leggen maar komen vervolgens in grote problemen.
Extra onderwerp
Bekroonde films
Titel
Nope / written and directed by Jordan Peele
Regisseur
Jordan Peele
Acteur
Daniel Kaluuya Keke Palmer Steven Yeun
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
125 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083253493

Besprekingen

Oscar-winnaar Jordan Peele heeft het moderne horrorgenre op zijn kop gezet met Get Out en daarna Us. Nu geeft hij een nieuwe draai aan de zomerfilm met zijn meest recente popnachtmerrie: het grootse horroravontuur Nope. In de film werkt Peele weer samen met Oscar-winnaar Daniel Kaluuya (Get Out, Judas and the Black Messiah), die bijgestaan wordt door Keke Palmer (Hustlers, Alice) en de voor een Oscar genomineerde Steven Yeun (Minari, Okja). Zij spelen de inwoners van een klein gehucht in het binnenland van Californië die een mysterieuze en angstaanjagende ontdekking doen. Nope, waarin ook Michael Wincott (Hitchcock, Westworld) en Brandon Perea (The OA, American Insurrection) te zien zijn, is geschreven en geregisseerd door Jordan Peele en geproduceerd door Ian Cooper (Us, Candyman). IMDb score: 7/10.

Over Jordan Peele

CC BY 2.0 - Foto van/door Peabody Awards

Jordan Haworth Peele (New York, 21 februari 1979) is een Amerikaans komiek, acteur, filmregisseur en scenarioschrijver.

Biografie

Jordan Peele werd door zijn alleenstaande moeder opgevoed in de Upper West Side, een wijk in Manhattan. Peele ging naar de Calhoon School in Manhattan en vervolgens naar het Sarah Lawrence College waar hij na twee jaar stopte om met zijn collega Rebecca Drysdale een komisch duo te starten.

Carrière

Peele speelde improvisatietheater bij onder andere Boom Chicago in Amsterdam en The Second City in Chicago. In 2003 vervoegde Peele de cast van MADtv waar hij Keegan-Michael Key ontmoette. Samen creëerden ze in 2012 de komische sketchshow op televisie Key & Peele. In 2008 werd Peele genomineerd voor een Emmy Award voor zijn muzikale videoparodie "Sad Fitty Cent".

In februari 2017 b…Lees verder op Wikipedia