Boek
Nederlands

Smith, doe maar gewoon : wat als je plots jezelf moet redden?

Jonas Boets (auteur)
+1
Smith, doe maar gewoon : wat als je plots jezelf moet redden?
×
Smith, doe maar gewoon : wat als je plots jezelf moet redden? Smith, doe maar gewoon : wat als je plots jezelf moet redden?

Smith, doe maar gewoon : wat als je plots jezelf moet redden?

Als een geheim agent van de MI6 wordt beschuldigd van moord op een collega, neemt hij ontslag, gaat naar Antwerpen en start daar een eigen onderzoek naar de moord.
Titel
Smith, doe maar gewoon : wat als je plots jezelf moet redden?
Auteur
Jonas Boets
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2021
364 p.
ISBN
9789022337875 (paperback)

Besprekingen

Sam Smith, geheim agent bij de inlichtingendienst MI6 in Londen, wordt beschuldigd van de moord op een collega. Hij neemt ontslag en gaat in Antwerpen wonen. Hij wordt uitsmijter – in het Vlaams: buitenwipper! – bij een discotheek en bewaker bij een bedrijf van twee zussen. Met behulp van een oud-collega bij de MI6 start Sam een onderzoek naar de moord waarvan hij beschuldigd wordt. De Vlaming Jonas Boets (1981) schreef negen jeugdboeken met Sam Smith in de hoofdrol. Dit is zijn debuut voor volwassenen. Het is luchtig en met humor geschreven en bovendien spannend. Bij elk van de 46 hoofdstukken verwijst de titel naar een songtekst. Aan het eind van het boek staat een tracklist met een URL-code. Het biedt de mogelijkheid bij het lezen van ieder hoofdstuk naar een passend muziekje te luisteren.

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven.

Het schrijverschap

De eerste schrijfsels van Boets waren boekjes voor beginnende lezers. Zo schreef hij Piep in het land van Kaan (2002) de avonturen van een muis die terechtkomt in een land waar hij alles mag eten waar hij trek in heeft. Al gauw volgden Piep op de fiets (2003) en Piep en de dief (2004). Na de serie Piep volgde de detectiveromans voor tieners waarin Sam Smith, leerling in een geheime s…Lees verder op Wikipedia