Boek
Nederlands

Banjer, opvang voor dieren

Jolanda Horsten (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
Banjer, opvang voor dieren
×
Banjer, opvang voor dieren Banjer, opvang voor dieren
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Joris en Janne willen op het veldje naast de school een dierenopvang beginnen. Ze sturen een mail aan de klussenman uit naam van de burgemeester, die hun vader is. Lukt het plan? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Banjer, opvang voor dieren
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Banjer, opvang voor pieren
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022
[36] p. : ill.
ISBN
9789048743681 (hardback)

Besprekingen

Broer en zus Joris en Janne hebben een heel goed plan als Banjer, een van de twee schoolkonijnen, dood gaat. Hun vader is burgemeester en ze maken stiekem op zijn computer een bericht voor de gemeentelijke klusjesman om hokken te bouwen op het veldje naast de school. Ook zetten het nieuws over een nieuwe dierenopvang op Instagram. De burgemeester leest in de krant wat zijn kinderen hebben bedacht. Aanvankelijk is hij boos, maar uiteindelijk vindt hij het een goed plan. Het is natuurlijk onwaarschijnlijk dat zo'n plan lukt binnen een paar dagen als je de gemeentelijke regelgeving kent. Een wensvervullend leesoefenboek met veel vaart geschreven, herkenbaar voor kinderen die ook boordevol plannen zitten. De tekst en de illustraties vullen elkaar goed aan en sprankelen van levendigheid en humor. De bladspiegel is royaal en er staan altijd een of meerdere tekeningen op de pagina. De hoofdstukken zijn afgerond en de tekst is gezet in kleine blokken. Humoristisch verhaal op AVI-M4. Vanaf ca…Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia