Boek
Engels

A legacy of spies

John Le Carré (auteur)

A legacy of spies

John Le Carré (auteur)
De kinderen van de bij een operatie tijdens de Koude Oorlog omgekomen geheim agent Laemas en zijn cover Liz Gold willen weten wat er toentertijd precies met hun ouders is gebeurd. De verantwoordelijke spionnen worden om tekst en uitleg gevraagd.
Titel
A legacy of spies
Auteur
John Le Carré
Taal
Engels
Uitgever
UK: Penguin Books, 2018
353 p.
ISBN
9780241981610 (paperback)

Besprekingen

In ‘The spy who came in from the cold’ (1963) werd de Engelse geheim agent Alec Leamas door George Smiley en Peter Guillam naar Oost-Duitsland gestuurd om een dubbelspion bij de Stasi te beschermen. Het boek eindigt met de dood van Leamas bij de Berlijnse Muur en van Liz Gold, de vrouw die als zijn cover diende. Le Carré (1931 keert in zijn dit boek terug naar deze episode uit de Koude Oorlog. De zoon van Leamas en de dochter van Gold willen te weten komen wat er destijds echt gebeurd is met hun ouders. Guillam wordt teruggeroepen naar Londen om tekst en uitleg te geven. Het boek bestaat vooral uit lange gesprekken die Guillam voert met zijn ondervragers. Daarnaast ploetert Guillam zich door oude dossiers over de periode. Het boek is een confrontatie van het verleden met de intussen compleet veranderde morele normen. En ook George Smiley, waarvan Guillam niet weet of hij nog leeft, is op de achtergrond aanwezig. Echte spanning is hier niet te vinden, maar de liefhebbers van het genre …Lees verder

Over John Le Carré

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel

John le Carré, pseudoniem van David John Moore Cornwell (Poole (Dorset), 19 oktober 1931) is een Brits schrijver van thrillers en spionageverhalen.

Leven

Tijdens zijn eenjarige studie Duits aan de Universiteit van Bern ontwikkelde Le Carré een interesse voor vreemde talen. Hij studeerde daarna moderne talen aan het Lincoln College, Universiteit van Oxford. Na zijn studie gaf hij twee jaar les aan Eton College en solliciteerde toen bij de British Foreign Service, en later ook bij MI6, waardoor hij tussen 1959 en 1964 in Bonn en Hamburg, West-Duitsland gestationeerd was.

Bij zijn eerste vrouw had hij drie zonen, en uit zijn tweede huwelijk kwam nog een zoon voort.

In februari 2011 bepaalde hij dat zijn archief na zijn dood geschonken diende te worden aan de Bodleian Library van Oxford, omdat 'Oxford de inspiratiebron is van Smiley en ook de mijne'.

Thrillers

John le Ca…Lees verder op Wikipedia