Boek
Nederlands

De Franse Revolutie. I, Van revolte tot republiek

+1
De Franse Revolutie. I, Van revolte tot republiek
×
De Franse Revolutie. I, Van revolte tot republiek De Franse Revolutie. I, Van revolte tot republiek

De Franse Revolutie. I, Van revolte tot republiek

In de reeks:
Geschiedenis van de Franse Revolutie vanaf de bestorming van de Bastille in 1789 tot de staatsgreep van Napoleon in 1799. Met illustraties.
Onderwerp
Franse Revolutie
Titel
De Franse Revolutie. I, Van revolte tot republiek
Auteur
Johan Op de Beeck
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Horizon, 2022
542 p. : ill.
ISBN
9789464102277 (hardback)

Besprekingen

Een geschiedenisvertelling over de Franse Revolutie, van de bestorming van de Bastille in 1789 tot de staatsgreep van Napoleon in 1799. Van het nobele devies 'vrijheid, gelijkheid, broederschap' tot de bloeddorstige terreur, van revolutionairen die naar macht grepen maar vaak zelf onder de guillotine belandden. Verhalend en meeslepend geschreven. Met kleurenfoto’s en zwart-wit illustraties waaronder veel gravures. Johan Op de Beeck (Duffel, 1957) is schrijver, journalist, hoofdredacteur en nieuwslezer. Hij schreef meerdere boeken. Het boek is het eerste deel uit het tweedelig werk: 'De Franse Revolutie'.

Over Johan Op de Beeck

Johan Op de Beeck (Duffel, 15 maart 1957) is een Belgische auteur en voormalig journalist en nieuwspresentator.

Levensloop

Hij is de zoon van Ward Op de Beeck, voormalig journalist voor de (toenmalige) BRT-nieuwsdienst. Op de Beeck studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. In 1980 begon hij zijn loopbaan als journalist bij de redactie van de BRT, waar hij presentator was van Het Journaal. Hij verliet de BRT in 1990, richtte zijn eigen mediabedrijf op en werd in 1993 de eerste hoofdredacteur van TV Limburg.

Vanaf 1996 leidde Op de Beeck de redactie van de internationale nieuwszender Euronews, gevestigd in Lyon. Hier nam hij ontslag om aan de slag te gaan bij het European Journalism Centre (EJC) te Maastricht. In 1999 startte hij mee Kanaal Z op en werd er in maart 2002 hoofdredacteur en directeur informatie. Van 2003 tot 2005 was Op de Beeck netmanager van Canvas en Ketnet bij de VRT. Ver…Lees verder op Wikipedia