Strip
Nederlands

Jommeke in de knel én de penarie

Jelle De Beule (scenarist), Thijs De Cloedt (illustrator), Jef Nys (naar het werk van)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Eigenzinnige, humoristische én liefdevolle persiflage op de wereld van Jef Nys
Titel
Jommeke in de knel én de penarie
Scenarist
Jelle De Beule
Illustrator
Thijs De Cloedt
Naar het werk van
Jef Nys
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
43 p. : ill.
ISBN
9789462107700 (hardback)

Besprekingen

Jommeke heeft in zijn leven al heel veel schatten gevonden (en weggegeven, onder andere aan het tehuis voor wezen en hulpbehoevenden). Hij wordt door ene meneer Geldmans van de belastingdienst aangeslagen voor diverse miljarden. Binnen veertien dagen moet dit bedrag worden opgehoest. Samen met zijn vriend Filiberke gaat hij op zoek naar nóg een schat. Tevergeefs. Bijna ten einde raad weten ze tóch een creatieve oplossing voor hun geldprobleem te vinden. Een parodie óp en tevens een hommage áán de stripserie 'Jommeke' en de bedenker ervan, Jef Nys. Ietwat houterige tekenstijl, licht karikaturaal, ingewassen en dun omkaderd. Tekst in ballonnen. Onder andere vanwege de vele verwijzingen naar de échte Jommeke-verhalen een 'must' voor elke fan/verzamelaar.

Over Jelle De Beule

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Jelle De Beule (Zele, 18 februari 1981) is een Vlaamse acteur, comedy- en televisiemaker en cartoonist, die bekend is als lid van de groep Neveneffecten.

Studies

De Beule studeerde samen met Jonas Geirnaert, ook lid van Neveneffecten, aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten oftewel KASK. Als studierichting koos hij voor Animatie. De Beule maakte voor zijn eindwerk de kortfilm True Friends.

Comedy

Met zijn drie vrienden (Jonas Geirnaert, Lieven Scheire en Koen De Poorter) stond De Beule ook op de planken met de show Zinloos Geweldig (2004), waarvan ook een dvd uitkwam met enkele extraatjes. Met deze show wonnen zij op het Groninger Studenten Cabaret Festival in Nederland, toen De Beule nog hun technicus was.

In 2009 maakte Neveneffecten samen met het improcomedygezelschap de Lunatics de voorstelling Te lui en niet bekend genoeg.

In 2011 nam De Beul…Lees verder op Wikipedia