Boek
Nederlands

Jeugdatlas van de wereld

James Harrison (auteur), Anne MacRae (auteur)
+1
Jeugdatlas van de wereld
×
Jeugdatlas van de wereld Jeugdatlas van de wereld
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op grote gekleurde kaarten van alle delen van de wereld kun je zien wat er in een bepaald land te vinden is en welke dieren er leven. Met informatie over de aarde, het milieu, kaarten enz. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Onderwerp
Wereldatlassen
Titel
Jeugdatlas van de wereld
Auteur
James Harrison Anne MacRae
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Children's world atlas
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2009
128 p. : ill.
ISBN
9789048301201 (hardback)

Besprekingen

Het eerste deel van Jeugdatlas van de wereld is vooral theoretisch. In de inleiding schetst James Harrison een beeld van de toenemende veranderingen zoals globalisering, communicatie en snelgroeiende economieën, die bepalend zullen zijn voor de machtsposities binnen de wereld. Er is uitleg over het zonnestelsel en met opengewerkte tekeningen wordt getoond hoe de aardkorst gevormd werd. Verder wordt geïnformeerd over het weer en klimaat, is er een overzichtskaart van de klimaatzones, uitleg over de tien gebieden op aarde, biomen waarin verschillende dieren en planten samenleven en overleven, informatie over de toenemende bevolkingsaangroei en de daarmee gepaard gaande problemen. Daarnaast vind je informatie over de belangrijkste natuurlijke bronnen en over de toenemende globalisering van de wereld, en is er aandacht voor de toekomst en over hoe we kunnen omgaan met niet-duurzame bronnen. Ten slotte bespreekt de auteur de uitdagingen voor de toekomst.
Aan kaartmateriaal is er …Lees verder
In deze tamelijk grote, uitnodigende beeldatlas van de wereld met meer dan vijftig geografische kaarten is veel informatie te vinden. Er zijn ruim tweeduizend kleurenillustraties (tekeningen en foto's) opgenomen. In de landkaarten staan veel kleine tekeningen van voor het land typerende zaken als dieren, gerechten, gebouwen en sporten. Bij de kaarten staat in compacte tekstblokken informatie over o.a. geschiedenis, talen en godsdienst. Vermelde records als de hoogste kerk, die bij de kaart aansluiten, zullen kinderen aanspreken. Thematische hoofdstukken over onze plek in de ruimte, weer en klimaat, de natuur, communicatie en het milieu (totaal 28 pagina's) plaatsen deze atlas in onze tijd. Elk werelddeel wordt voorafgegaan door enkele pagina’s met specifieke informatie over elk land, zoals vlag, staatsvorm, inwonertal, hoofdstad, talen en godsdienst(en). Een nadeel is dat in de van oorsprong Angelsaksische atlas de kaart van Nederland te vinden is als onderdeel van de Benelux. Ook zij…Lees verder