Twee beroepsmoordenaars, tevens broers, sporen midden 19e eeuw in een wereld van gouddelvers tijdens een lange tocht hun gezochte man op. Dan doen ze een verrassende ontdekking.
Onderwerp
Broers
Titel
The Sisters brothers / regie Jacques Audiard ; scenario Jacques Audiard [e.a.]
Regisseur
Jacques Audiard
Acteur
John C. Reilly Joaquin Phoenix 1974- Jake Gyllenhaal Riz Ahmed Rutger Hauer 1944-2019
Naar het werk van
Patrick DeWitt
Componist
Alexandre Desplat 1961-
Taal
Engels
Uitgever
The Searchers, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
121 minuten
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
9789461876140
mooov

Besprekingen

De eerste Engelstalige film van Fransman Jacques Audiard (De Rouille et d’os; Un prophète) is een zwart-komische western, gebaseerd op het boek van Patrick DeWitt, dat is vertaald als ‘De gebroeders Sisters’. In de hoofdrollen John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal en Riz Ahmed. Rond 1850 krijgen de beruchte huurmoordenaars Eli en Charlie Sisters opdracht Hermann Warm op te sporen en te doden. Zo belanden ze in Californië, waar iedereen in de ban is van het goudzoeken. Eli is veel zachtaardiger dan zijn drankzuchtige broer en twijfelt aan hun opdracht. De recensenten geven 4 sterren. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 25-10-’18): ‘(…) Zijn verhaal over de gebroeders Sisters heeft niet veel om het lijf, maar de invulling is des te vermakelijker. (…)’ VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Een filmlange achtervolging volgt, met veel humor, verrassende wendingen en een snufje melancholie. (…)’ Winnaar van de Zilveren Leeuw (beste regisseur) op het filmfestival van Venetië, genomineerd voor de Goud…Lees verder

Over Jacques Audiard

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Jacques Audiard (Parijs, 30 april 1952) is een Frans filmregisseur en scenarioschrijver.

Carrière

Als zoon van de scenario- en dialoogschrijver Michel Audiard kwam Jacques Audiard reeds vroeg in aanraking met het medium film. Na een afgebroken studie letterkunde ging hij werken als filmmonteur. Vanaf de jaren tachtig schreef hij scenario's voor diverse films.

In 1994 maakte hij zijn regiedebuut met Regarde les hommes tomber, een roadmovie met Mathieu Kassovitz en Jean-Louis Trintignant. De film won drie Césars waaronder die voor het beste debuut. Dezelfde twee hoofdrolspelers deden twee jaar later ook mee in Un héros très discret, waarmee Audiard de prijs voor het beste scenario won op het Filmfestival van Cannes.

In 2001 maakte Audiard Sur mes lèvres met Vincent Cassel en Emmanuelle Devos. Deze film leverde drie Césars op, waaronder die voor het beste scenario. <…Lees verder op Wikipedia