Boek
Nederlands

Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan

Ilona de Lange (auteur), Micky Dirkzwager (illustrator)
+1
Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan
×
Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan

Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Ravi ziet in het zwembad mysterieuze dingen gebeuren — tijd voor een onderzoek! Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
Avonturenverhalen (jeugd)
Titel
Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan
Auteur
Ilona de Lange
Illustrator
Micky Dirkzwager
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
147 p. : ill.
ISBN
9789025883126 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk verhaal over twee vrienden en een magisch zwembad. Ravi wil naar het grootste zwemparadijs van het land, maar zijn moeder verbiedt het. Als hij stiekem toch gaat heeft hij het enorm naar zijn zin, maar er gebeuren ook vreemde dingen. Draaikolken die verschijnen, waterdruppels die in morsecode een boodschap doorgeven… hij besluit ’s nachts met Jamila het zwembad in te sluipen, en de mysteries te ontrafelen! In grappige en spannende stijl geschreven. Ilona de Lange is een Nederlandse auteur van kinderboeken. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Ilona de Lange

Ilona de Lange (Vlaardingen, 1980) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

De Lange volgde een studie Communicatie en werd daarna communicatieadviseur. In 2019 kwam haar eerste kinderboek uit, het eerste deel van haar serie Miljonairskind. In de jaren daarna verschenen drie volgende delen van deze boekenserie. Alle boeken uit de Miljonairskind-serie zijn geïllustreerd door Micky Dirkzwager. Van de eerste twee delen is ook een luisterboek beschikbaar, ingesproken door televisiepresentator Bas Westerweel. In februari 2021 is Help! Een klas zonder meester verschenen. De illustraties in dit boek zijn verzorgd door Hanne Snel. In juni 2022 verscheen Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan.

Naast haar kinderboeken schreef De Lange in 2019 het verhaal Het Stoute Sneeuwvlokje, waarmee ze een bijdrage leverde aan de verhalenbundel Winter! Voor volwassenen schreef ze het verha…Lees verder op Wikipedia