Boek
Nederlands

Niet te filmen!

Henk Hardeman (auteur), Juliette De Wit (illustrator)
+1
Niet te filmen!
×
Niet te filmen! Niet te filmen!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De vader van Yara is een griezelfilm aan het opnemen op de verlaten begraafplaats Rusthof. Als Yara daar een bleke jongen ontdekt, zit ze al gauw midden in een spannend avontuur. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
AVI 8
Leesniveau
AVI 8, AVI M6, AVI E6
Titel
Niet te filmen!
Auteur
Henk Hardeman
Illustrator
Juliette De Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2018
167 p. : ill.
ISBN
9789021677040 (hardback)

Besprekingen

Yara’s vader is regisseur en neemt op de verlaten begraafplaats Rusthof de film ‘Bloedbruiloft van de Vampier’ op. Yara ontmoet een bleke, koude jongen die Junior heet en niets van de moderne wereld weet. Hij hoort bij de groep levende doden die het kerkhof bevolken. Als de echte figuranten onderweg naar de set zijn gestrand, nemen de bewoners van de begraafplaats die rol op zich. Dan doen zich twee problemen voor die tot grote onrust leiden op Rusthof: een van de acteurs, Boris Korsakov, wil een plekje op het kerkhof bemachtigen met het vooruitzicht op eeuwig leven en roddeljournalist Karel Vermeijden van de Grootste Krant van Nederland wil het geheim van Rusthof onthullen. Yara komt in actie. De term 'grumor', typerend voor Paul van Loons griezelboeken, is ook hier van toepassing. Eng is het niet, wel geestig, ook in de talrijke dialogen. De in grijstinten gedrukte zwart-wittekeningen vormen een geslaagde eenheid met de tekst. Eerste deel over de familie Grafzerk. Dit jaar nog vers…Lees verder

Over Henk Hardeman

CC BY 3.0 - Foto van/door Henk Hardeman

Henk Hardeman (Utrecht, 22 oktober 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijver en redacteur.

Biografie

Henk Hardeman studeerde Nederlands. Hij debuteerde in 1998 bij Uitgeverij Christofoor met het jeugdboek Het zwarte vuur.

Van 2000 tot en met 2012 publiceerde hij in het kinder- en jeugdboekenfonds van Uitgeverij Holland, waar in totaal negen titels zijn verschenen en een reeks korte verhalen. Sinds 2014 publiceert hij ook bij andere uitgeverijen, waaronder Delubas, Zwijsen en De Bezige Bij. Sinds 2017 verschijnen zijn reguliere jeugdboeken bij Uitgeverij Ploegsma. Zijn boeken kenmerken zich door fantasie, humor en spanning.

In 2001 stond het boek De Prinses van Ploenk op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2008 gebeurde dit opnieuw met het vervolg De Pirate van Ploenk. In 2013 werd Spookschrijvers getipt voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

In 2015…Lees verder op Wikipedia