Boek
Nederlands

Tien olifanten op weg naar een dansfeest

+1
Tien olifanten op weg naar een dansfeest
×
Tien olifanten op weg naar een dansfeest Tien olifanten op weg naar een dansfeest

Tien olifanten op weg naar een dansfeest

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De dansende en zingende olifanten krijgen alle dieren van de jungle mee op weg naar hun feest. Met kleurenillustraties. Prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Feesten
Titel
Tien olifanten op weg naar een dansfeest / tekst en illustraties Harmen van Straaten
Auteur
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789025883164 (hardback)

Besprekingen

‘Tien olifanten op weg naar een dansfeest’ is een vriendelijk rijmboek over een groep olifanten die gaan dansen. Onderweg trekt hun gedans en gezang alle dieren uit de jungle aan, die ook wel zin hebben in een dansfeest. De polonaise wordt steeds groter: Tijger, Leeuw, Nijlpaard, iedereen doet mee! Met vrolijke, grappige illustraties. Harmen van Straaten (Arnhem, 1961) is een bekende kinderboekenschrijver en illustrator. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf 4 jaar.

Over Harmen van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen, waaronder in 2001 een Gouden Appel op de Biennial of Illustrations Bratislava voor het prentenboek Een opa om nooit te vergeten, geschreven door Bette Westera.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van St…Lees verder op Wikipedia