Boek
Nederlands

De zoete zusjes vieren kerst

Hanneke de Zoete (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
De zoete zusjes vieren kerst
×
De zoete zusjes vieren kerst De zoete zusjes vieren kerst
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De Zoete Zusjes Saar (9) en Janna (6) zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het kerstfeest. Ze kiezen een mooie kerstboom uit, luisteren naar een kerstverhaal, maken een hele grote sneeuwpop en gaan met hun slee de heuvel af. Elf korte (voorlees)verhalen met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
Anders Lezen
Titel
De zoete zusjes vieren kerst
Auteur
Hanneke de Zoete
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2022
90 p. : ill.
ISBN
9789043923088 (hardback)

Besprekingen

De Zoete Zusjes Saar (9) en Janna (6) zijn volop bezig met de voorbereidingen voor het kerstfeest. Ze kiezen een mooie kerstboom uit, luisteren naar een kerstverhaal, maken een hele grote sneeuwpop en gaan met hun slee de heuvel af. Leuke bundel met kerstverhalen. Voorin stelt het gezin zichzelf voor. De schrijfstijl is heel toegankelijk, met veel dialogen. De elf getitelde hoofdstukken hebben een fijne (voorlees)lengte. Bijna achterin wordt uitgelegd hoe je een kerstlichtje kunt maken. Bij elk verhaal staan enkele vrolijke ingekleurde pentekeningen. Aantrekkelijke en verzorgde uitgave met een aantrekkelijke omslagtekening en een duidelijke druk op glanzend wit papier. De Zoete Zusjes zijn vooral bekend van hun Youtube- filmpjes. Over de Zoete Zusjes verschenen meerdere boeken, o.a. 'De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas'* (2020). Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Hanneke de Zoete

Hanneke de Zoete (Bilthoven, 15 september 1981) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster bekend van de boeken over De Zoete Zusjes.

Levensloop

De Zoete was veertien jaar leerkracht op een basisschool, vanuit daar wist ze hoe belangrijk het is dat er leuke boeken voor kinderen zijn en zou ze zelf graag willen schrijven. In 2019 maakte De Zoete haar schrijversdebuut met het kinderboek Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes.

De Zoete heeft twee dochters die samen een YouTube-kanaal hebben onder de naam De Zoete Zusjes dat op 2 maart 2022 ruim 565 duizend volgers telt. De kinderboeken die De Zoete schrijft gaan alle over verzonnen avonturen die De Zoete Zusjes beleven; de boeken zijn daarom ook gericht op de volgers en fans van haar dochters.

In juni 2021 won De Zoete met haar boek De Zoete Zusjes zoeken een schat de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In juni 2022 kreeg De Zoete voor…Lees verder op Wikipedia