Boek
Nederlands

Rikki viert feest

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Rikki en alle konijnen bereiden zich voor op het grote feest. Opa heeft heel veel pompoenen geoogst die ze gaan versieren. Natuurlijk is iedereen welkom, ook Myo en haar ouders. Myo is net op de Konijnenberg komen wonen en weet nog niet wat het herfstfeest is. Prentenboek met sfeervolle illustraties in herfstkleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Herfst, Halloween, Feesten
Titel
Rikki viert feest / [tekst en illustraties] Guido Van Genechten
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044837391 (hardback)

Besprekingen

Rikki en de andere konijntjes bereiden zich voor op een gezellig herfstfeest. Iedereen mag meedoen, ook Myo, het konijntje dat nog maar net in het Konijnenbos woont. Na een grondige voorbereiding barst het feest los! In dit gezellige herfstverhaal is het bekende konijntje Rikki met zijn hangende oortje de hoofdpersoon. De illustraties vullen op een uitzondering na een spread. De kleur oranje komt veel terug, door de vele pompoenen, de herfstbladeren en het kampvuur. Dit, en de lieve uitstraling van de konijntjes, geeft het boek een warme sfeer. Veel warmte zit er ook in het verhaal. Naast het genoeglijke van het samen voorbereiden en vieren van een feest, verweeft de auteur er het thema in van openstaan voor nieuwkomers en vriendschap sluiten. Het nieuwe konijntje en haar ouders hebben een bruine vacht. Dat valt op, al zijn er ook onder de andere konijnen kleurverschillen. Deel uit de uitgebreide serie prentenboeken over Rikki. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max