Cd
Nederlands

Ghost Rockers

Ghost Rockers (uitvoerder)
+1
Ghost Rockers
×
Ghost Rockers Ghost Rockers
Doelgroep:
Alle leeftijden
Genre:
Titel
Ghost Rockers
Uitvoerder
Ghost Rockers
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2015
1 cd + boekje
Aantekening
Muziek uit de gelijknamige televisiereeks
EAN
5414939806223
CDR
JK195173

Besprekingen

Tien liedjes uit het eerste popconcert (2015) van de acteurs uit de Studio 100-jeugdserie Ghost Rockers, met Tinne Oltmans (Mila) als frontzangeres. De serie volgt vijf leerlingen van de DAM Academie (school voor dans, acteren en muziek) die ontdekken dat het spookt op hun school. De stem van Tinne is helder, krachtig en hartstochtelijk; de teksten zijn goed verstaanbaar. Er is niet zozeer sprake van een verhaallijn als wel van de weergave van bepaalde situaties, gedachten en gevoelens. 'Help mij' om uit een diep dal te komen voor het te laat is, schrijf mijn naam in 'Graffiti' op de muren van de stad, 'Kom als de nacht valt', daar waar de liefde werd gebeiteld uit een steen en over 'Belle' en een verdwenen vakantieliefde. Er is gewerkt met eenvoudig eindrijm zoals abab en aabb en veelvuldig gebruik van de refreinen. Het taalgebruik is eenvoudig met een poëtische ondertoon. De begeleidende muziek ligt gemakkelijk in het gehoor en nodigt uit om mee te zingen en te swingen. Er zijn ook …Lees verder

Over Ghost Rockers

Ghost Rockers was een televisie-jeugdserie uit 2014, geproduceerd door Studio 100. De afleveringen worden in België uitgezonden op Ketnet en in Nederland op RTL Telekids en Nickelodeon. Sinds juni 2015 zendt NRK Super (Noorwegen) het eerste seizoen uit. Vanaf eind juli 2015 zou Ghost Rockers ook te zien zijn in Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Roemenië en Moldavië op de kinderzender Megamax.

Na de vierde reeks hebben de Ghost Rockers nog twee zomers opgetreden. Op 31 augustus 2019 zijn ze definitief gestopt.

Verhaal

Wording

Wanneer Ghost Rockers was bedacht, zette Studio 100 Galaxy Park, de serie op Ketnet die in 2011 begon, stop. De serie werd stopgezet in 2017, met 4 opvolgende seizoenen, 4 albums en 1 film. In september 2018 begon Campus 12, de opvolger van Ghost Rockers.

Seizoen 1

De vijf jongeren Mila, Jonas, Charlie, Jimmy en…Lees verder op Wikipedia