Strip
Nederlands

Samen sterk

Gerard Leever (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Professor Klomp wil graag beroemd worden door het sneeuwmonster Yeti te vangen. Maar in plaats van een groot verschrikkelijk monster treft hij vier kleine yeti’s aan: Scheetie, Eetie, Sleetie en Weetie. Die doen niets liever dan de professor om de tuin te leiden. Ballonstrips. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Samen sterk
Auteur
Gerard Leever
Taal
Nederlands
Uitgever
Epse: Syndikaat, © 2021
46 p. : ill.
Aantekening
De Yeti's verschenen eerder in Dolfje Weerwolfje en Nickelodeon Magazine. Ook zijn een aantal pagina's speciaal voor dit album geschreven en getekend.
ISBN
9789493204089 (paperback)

Besprekingen

In dit grappige stripboek heeft professor Klomp besloten dat hij beroemd en rijk gaat worden door de yeti te vangen of te filmen. Samen met zijn hulpje Sherpiet, die liever thuis bij zijn moeder gebleven was, gaat hij de bergen in. Wat hij niet weet, is dat de grote verschrikkelijke yeti, eigenlijk vier kleine yeti’s zijn: Scheetie, Eetie, Sleetie en Weetie. Ze gaan op elkaar gaan staan om zo nieuwsgierige onderzoekers weg te jagen. Aan hun namen kun je al zien waar hun talenten liggen en die zetten ze dan ook in om professor Klomp om de tuin te leiden. Ze halen met hem en Sherpiet ook graag een grap uit om het saaie leven op de berg te doorbreken. Zal het professor Klomp lukken om toch beroemd te worden? Dit stripboek bevat allemaal korte stripverhaaltjes van één tot vier bladzijden, die samen een geheel vormen, maar ook los gelezen kunnen worden. De doelgroep kent deze yeti’s mogelijk al van Dolfje Weerwolfje of het Nickelodeon Magazine. De plannetjes van de yeti’s, de scheetgrapjes…Lees verder

Over Gerard Leever

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Gerard Leever (Naarden, 30 april 1960) is een Nederlands striptekenaar en schrijver. Hij publiceert onder het pseudoniem Gleever. Gleever is een van de meest actieve jeugdstriptekenaars van Nederland. Hij is Nederlands langstlopende dagboektekenaar.

Biografie

  • In zijn militairediensttijd begon hij een getekend dagboek bij te houden. Sinds 1980 wordt Gleevers Dagboek gepubliceerd in Striprofiel en Stripschrift. Hiervan verscheen in 1996 een album waarvoor hij de Stripschappenning kreeg (album van het jaar 1997).
  • In 1981 begon hij de puzzelpagina van Eppo te maken.
  • 1982 - Lid van de striptekenaarscollectief Studio Arnhem. Hier maakte hij Ernst Vrolijk op teksten van Hanco Kolk.
  • In 1983/1985 verving hij Uco Egmond als tekenaar van Eppo.
  • 1984/1985 - De Vloek van Bangebroek voor Robbedoes.
  • 1985/1986 - Samen met tekstschrijver Jan van Die maakte hij Ka…Lees verder op Wikipedia