Boek
Nederlands

Dribbel naar de boerderij : het originele flapjesboek

Eric Hill (auteur)
+1
Dribbel naar de boerderij : het originele flapjesboek
×
Dribbel naar de boerderij : het originele flapjesboek Dribbel naar de boerderij : het originele flapjesboek

Dribbel naar de boerderij : het originele flapjesboek

Eric Hill (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Dribbel gaat op de boerderij op zoek naar baby-dieren. Prentenboek met eenvoudige, felgekleurde tekeningen en uitklapbare delen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Dribbel naar de boerderij : het originele flapjesboek
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot goes to the farm
Uitgever
Amsterdam: Van Holkema & Warendorf, 2020
[22] p. : ill.
ISBN
9789000371594 (hardback)

Besprekingen

Dribbels vader, die op een boerderij werkt, vraagt Dribbel of hij de pasgeboren babydieren wil zien. Dus gaan ze samen op zoek. Dribbel kijkt achter deuren, hekken, struiken en staldeuren (in de vorm van stevige kartonnen flapjes) en ziet daar allerlei boerderijdieren, maar nog geen babydieren. Ten slotte vindt hij kleine biggetjes en jonge poesjes. De schematische, simpele tekeningen zijn met heldere, vrolijke kleuren ingekleurd. Wat vader zegt, staat in een grote vette letter naast de tekening. De dierengeluiden staan in een tekstballon bij de flapjes. Wat de dieren of Dribbel zeggen, staat in kleine letters in een tekstballonnetje achter de flapjes. De illustraties staan steeds op een dubbele pagina met slechts enkele zinnetjes tekst. Stevige vierkante uitvoering met hardkartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken; de flapjes zijn van dunkarton en maken het boekje enigszins kwetsbaar. Omslag met een kleurige tekening van Dribbel met een kip op schoot. Onderwerp, illustraties en u…Lees verder

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Lees verder op Wikipedia