Boek
Nederlands

Meneer Papier knipt : drie voorleesverhalen

Elvis Peeters (auteur), Nicole Van Bael (medewerker), Gerda Dendooven (illustrator)
+1
Meneer Papier knipt : drie voorleesverhalen
×
Meneer Papier knipt : drie voorleesverhalen Meneer Papier knipt : drie voorleesverhalen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Drie verhalen over Meneer Papier, die alles knipt wat hij wenst: een appel, een hond of een meisje om mee te wandelen. Maar het gaat niet altijd zoals hij dat wil. Prentenboek met zachtgekleurde illustraties in collagetechniek. Vanaf ca. 5 jaar.
Bevat
Meneer Papier gaat uit wandelen
Meneer Papier timmert een huis
Meneer Papier en zijn meisje
Onderwerp
Knippen, Papier
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Meneer Papier knipt : drie voorleesverhalen
Auteur
Elvis Peeters
Medewerker
Nicole Van Bael
Illustrator
Gerda Dendooven
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
[96] p. : ill.
ISBN
9789401477215 (hardback)

Besprekingen

Meneer Papier is een personage geknipt uit papier die zijn wereld verrijkt door zelf ook van alles uit te knippen. In het eerste verhaal knipt hij voor zichzelf twee rode blozende wangen, een hond om mee te gaan wandelen en vlinders en vissen om zijn wandeling te veraangenamen. Dan volgt een grappige wending: de uitgeknipte vissen haalt hij uit het water om te laten drogen om er daarna appels uit te knippen en op te eten! Ook in de andere twee verhalen wordt gespeeld met verschillende niveaus van realiteit. Dit zorgt soms voor een mengeling van huiver en humor. Zo knipt meneer Papier voor zichzelf een vriendinnetje, dat hij vervolgens wil beschermen voor pijn en ongemak door eerst haar voeten en daarna haar armen af te knippen. Gevolg is dat ze hem niet meer kan vasthouden, in de vijver waait en zinkt. Verrassend prentenboek in collagetechniek geschreven in heldere en soms poëtische taal. Het grote lettertype lijkt een uitnodiging aan jonge kinderen om het boek ook zelf te lezen, maar…Lees verder

Meneer Papier knipt

Een hoedje van papier knippen kan iedereen wel, maar Meneer Papier knipt zich uit oude kranten een hele wereld bij elkaar: kleren, een fles, vlinders, een hond. Uit deze laatste knipt hij na hun wandeling samen dan weer een vogel. In het tweede verhaal zet het weer Meneer Papier aan tot een lenteschoonmaak. Wanneer Poes het huis prompt onder de modderspatten brengt, bouwt Meneer Papier een buitenhok voor haar. In het laatste verhaal knipt hij zich een meisje. In een poging haar altijd bij zich te houden, knipt Meneer Papier eerst haar voeten en vervolgens haar armen af.Deze ode aan de verbeelding vertrekt van een bijzonder origineel gegeven: dat je zomaar je eigen wereld kan creëren, uit eenvoudig krantenpapier. De logica die daarbinnen gehanteerd wordt, is heerlijk. Materiaal dat al tot leven gekomen is, kan eenvoudigweg gerecycleerd tot iets anders. En waar je zou verwachten dat Meneer Papier simpelweg een hok knipt voor zijn kat, zijn het planken, een zaag, ee…Lees verder

Over Elvis Peeters

Elvis Peeters is het muziekpseudoniem van Jos Verlooy (1957), afkomstig uit Grimbergen (Verbrande Brug), en tevens het schrijverspseudoniem van het duo bestaande uit Verlooy en zijn vrouw Nicole van Bael.

Biografie

Verlooy begon in 1982 bij de punkgroep Aroma di Amore die de finale van Humo's Rock Rally haalde.

Begin jaren 90 houdt hij zich meer bezig met schrijven. De eerste verhalenbundel verscheen in 1992 en de eerste roman Spa in 1998. Hij maakte ook theaterstukken. Een aantal van zijn boeken, vooral de recentere, werden geschreven door Verlooy samen met zijn echtgenote Nicole van Bael, maar het duo blijft gezamenlijk het pseudoniem Elvis Peeters gebruiken.

Verlooy is eveneens zanger van de muziekgroepen Wilderman, De Legende, Peeters en Angst en de Bange Konijnen.

Peeters schreef het voorwoord van de nieuwe vertaling van het Communistisch Manifest.

In 2016 won Peeters de Gerrit Komr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties