Boek
Nederlands

April

Ellen Deckwitz (auteur)
+1
April
×
April April
In de reeks:
Genre:
Persoonlijke beschouwing van de Nederlandse dichter (1982) op het beroemde gedicht ‘Mei' van Herman Gorter.
Titel
April
Auteur
Ellen Deckwitz
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Das Mag Uitgevers, 2023
104 p.
ISBN
9789493248649 (paperback)

Besprekingen

Poëtische beschouwing op de maand april als onderdeel van de ‘Maanden’-reeks van Das Mag. Dichter Ellen Deckwitz roept de lezer op om niet vooruit te huilen om het leven dat eens zal verdwijnen, maar — gewapend met het epische gedicht ‘Mei’ van Herman Gorter, poëzie en de nodige Vikingmythologie — te kijken naar wat we nog wél hebben, ook al wordt dat bedreigd. Intelligent, invoelend en met Deckwitz’ kenmerkende humor geschreven. Vooral voor literaire lezers en poëzieliefhebbers. Ellen Deckwitz (Deventer, 1982) is een bekende Nederlandse schrijver, dichter, theatermaakster en columnist. Ze schreef meerdere dichtbundels en non-fictieboeken over poëzie. Ze won eerder de prestigieuze C. Buddingh'-prijs.

Over Ellen Deckwitz

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Ellen Deckwitz (Deventer, 20 mei 1982) is een Nederlandse dichteres, schrijfster, theatermaakster en columniste. Ze schrijft onder meer voor NRC Next, NRC Handelsblad en De Morgen.

Leven en werk

Deckwitz groeide op in Borne. Ze studeerde Nederlands in Groningen en voltooide daarnaast een Research Master in de Literatuur- en Cultuurwetenschap. Ze studeerde af op de representatie van 9/11 in literatuur.

Ze draagt haar poëzie voor in binnen- en buitenland, onder andere op Lowlands, de Nacht van de Poëzie, Poetry International en in De Wereld Draait Door. Daarnaast verschijnt haar werk in verschillende literaire tijdschriften en bloemlezingen en is een gedeelte vertaald en gepubliceerd in het Duits, Zweeds, Engels, Arabisch, Mongools, Chinees en Frans.

Ze werkte onder meer samen met het Scapino Ballet, Spinvis en het Nederlands Blazers Ensemble. Sinds 2009 maakt ze deel uit van de band A…Lees verder op Wikipedia