Dvd
Engels

The cabin in the woods

Drew Goddard (regisseur), Joss Whedon (scenarist), David Julyan (componist)
Vijf jongeren gaan een weekend naar een boshuisje waar ze al spoedig pionnen worden in een sadistisch spel dat wordt geleid door een groepje wetenschappers.
Onderwerp
Zombies
Titel
The cabin in the woods
Regisseur
Drew Goddard
Scenarist
Joss Whedon
Componist
David Julyan
Acteur
Richard Jenkins Chris Hemsworth 1983- Kristen Connolly Jesse Williams
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2012
1 dvd-video + bonus dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
90 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664098301

Besprekingen

Amerikaanse horrorkomedie uit 2011, speelfilmdebuut van Drew Goddard, met Kristen Connolly, Chris Hemsworth e.a. Vijf jongeren gaan een weekend naar een boshuisje waar ze al spoedig pionnen worden in een sadistisch spel dat wordt geleid door een groepje wetenschappers. Alle attributen voor de klassieke horrorfilm zijn aanwezig: krakende deuren, zombies, enge mannen etc. Kevin Toma (Volkskrant 19-4-'12) is zeer enthousiast en geeft alle 5 sterren: 'Maar wat een briljante draai hebben regisseur-scenarist Drew Goddard en co-scenarist Joss Whedon aan ongeveer elk horrorcliché gegeven. (...) Hoe dit alles uitmondt in een surrealistisch bacchanaal dat zijn weerga niet kent, een doorgedraaid monster-showballet en de apocalyps ineen - dat blijft voor het maximale psychedelische effect beter onbesproken. (...) Het spelplezier en de ambachtelijke liefde voor film spatten ervan af. Geen horrorfilm zal hierna nog hetzelfde zijn.' Ook Coen van Zwol (NRC 18-4-'12) is enthousiast en geeft 4 (van 5) …Lees verder

Over Drew Goddard

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Jon Lebkowsky

Andrew Brion Hogan (Drew) Goddard (Houston, 26 februari 1975) is een Amerikaans film- en televisiescenarist en regisseur.

Carrière

Drew Goddard werd in 1975 geboren in Houston, Texas als de zoon van onderwijzeres Colleen Mary Hogan en dokter Laurence Woodbury Goddard, maar groeide op in Los Alamos, New Mexico. Aan het begin van de 21e eeuw startte hij zijn carrière als scenarist. Hij maakte deel uit van de schrijversstaf van de fantasyseries Buffy the Vampire Slayer en Angel, die beide bedacht werden door Joss Whedon.

Vanaf 2005 werkte Goddard meermaals samen met J.J. Abrams. Hij schreef verscheidene afleveringen voor de series Alias en Lost en schreef daarnaast ook het script voor de monsterfilm Cloverfield, waarvan Abrams de producent was.

In 2012 maakte Goddard zijn regiedebuut met de horrorfilm The Cabin in the Woods, waarvoor hij samen m…Lees verder op Wikipedia