E-boek
Nederlands

De woestijn van de Tartaren

Ook verschenen als De Tartaarse woestijn / Eenzame vesting

Dino Buzzati (auteur), Anthonie Kee (vertaler)

De woestijn van de Tartaren

Ook verschenen als De Tartaarse woestijn / Eenzame vesting

De woestijn van de Tartaren is een meesterwerk uit de wereldliteratuur over de absurditeit van het menselijk bestaan. Het laat zien hoe wij ons vastklampen aan de illusie dat ons leven een wezenlijk doel heeft. En dat we zeker weten dat we ooit zullen ontsnappen aan de sleur en de routine die ons in de greep hebben. De jonge luitenant Giovanni Drogo krijgt zijn

Onderwerp
Leger
Titel
De woestijn van de Tartaren
Ook verschenen als
De Tartaarse woestijn / Eenzame vesting
Auteur
Dino Buzzati
Vertaler
Anthonie Kee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il deserto dei Tartari
Uitgever
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2017
1 digitaal bestand
ISBN
9789028442054
CloudLibrary
3fkz889

Over Dino Buzzati

Dino Buzzati (San Pellegrino di Belluno, 16 oktober 1906 – Milaan, 28 februari 1972) was een Italiaanse schrijver van romans, korte verhalen en poëzie alsmede journalist voor de Corriere della Sera. Zijn belangrijkste boek is Il Deserto dei Tartari, vertaald in het Nederlands als De woestijn van de Tartaren (in 1955 ook als Eenzame vesting en in 1972 als De Tartaarse woestijn).

Leven

Buzzati werd geboren in San Pellegrino, een wijk van de Noord-Italiaanse stad Belluno. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Milaan, waar zijn vader hoogleraar internationaal recht was geweest. Toen hij 22 jaar oud was begon hij, nog student, als journalist bij de Corriere della Sera. Hij zou daar blijven werken tot aan zijn dood. Vanuit die journalistieke werkzaamheden schreef Buzzati zijn overige werk, waarbij surrealistische onderwerpen op een nuchtere wijze worden neergezet.

Werk…Lees verder op Wikipedia