Boek
Nederlands

Wie woont hier?

Dick Bruna (auteur)
+1
Wie woont hier?
×
Wie woont hier? Wie woont hier?

Wie woont hier?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Sommige dieren slapen in een hok en andere dieren op het koude ijs. Wie woont er in het vogelhuisje, en met wie slaapt Nijntje graag in haar bedje? Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en uitschuifbare pagina’s met halfronde tabs. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Wonen
Titel
Wie woont hier?
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, © 2023
[10] p. : ill.
ISBN
9789056479398 (hardback)

Besprekingen

Stevig flapjesboek over het bekende konijntje Nijntje. Het boek bestaat uit vijf spreads met telkens op de linkerpagina een vraag zoals: Wie woont er in het hok Nijntje? en dan op de rechterpagina, verborgen achter twee stevige flapjes, kun je het antwoord vinden. De stijl is vertrouwd, iedereen kent Nijntje wel, en de flapjes zijn robuust genoeg om kleine destructieve peuterhandjes te overleven. Geschikt om interactief voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te wo…Lees verder op Wikipedia