Een balletdanseres loopt een blessure op waardoor ze niet meer kan dansen. Na een ontmoeting met een gezelschap voor moderne dans wordt echter het vuur in haar aangewakkerd.
Titel
Encore / regie Cédric Klapisch ; scenario Cédric Klapisch [e.a.]
Regisseur
Cédric Klapisch
Acteur
Marion Barbeau Hofesh Shechter 1975- Denis Podalydes Muriel Robin Pio Marmaï François Civil Souheila Yacoub
Uniforme titel
En corps
Taal
Frans
Uitgever
Cinéart, 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
113 min.
Aantekening
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5051083185936

Besprekingen

Balletdanseres Élise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze moet haar leven een andere wending geven en vindt met hulp van vrienden ander werk. Dat voert haar naar Bretagne waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. De nieuwe ervaringen wakkeren het vuur weer in haar aan. Zal ze toch weer kunnen dansen? IMDb score: 7/10.

Over Cédric Klapisch

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Cédric Klapisch (Neuilly-sur-Seine, 4 september 1961) is een Frans filmregisseur, scenarist, acteur en filmproducer. Hij maakt vooral komedies en bedenkt en schrijft meestal zelf het scenario voor zijn films. Hij is ook in elke film even te zien.

Leven en werk

Opleiding en eerste stappen in de filmwereld

Klapisch studeerde film, eerst in Parijs en daarna in New York. Hij werkte er eerst als cameraman maar hij schakelde al vlug over naar de regie. Hij maakte Glamour toujours, zijn eerste korte film. Enkele korte films later keerde hij terug naar Frankrijk. Hij deed er ervaring op als elektricien op de filmset van onder meer Mauvais sang (Leos Carax, 1986). Hij was ook actief als scenarist en regisseur van bedrijfsfilms en televisiedocumentaires. Zo verwezenlijkte hij in 1989 Masaiitis, een documentaire over de Masai. In datzelfde jaar…Lees verder op Wikipedia