Boek
Nederlands

Ode aan de verwondering

Caroline Pauwels (auteur), Gerda Dendooven (illustrator), Bart Moeyaert (auteur)

Kinderen zijn vaak verwonderd. Waarom is de zee blauw? Waarom wordt het donker? Waarom is die meneer kaal? Ergens op weg naar de volwassenheid verliezen de meesten van ons die onbevangenheid. Gaandeweg wordt het vuur van de nieuwsgierigheid gedoofd: de dingen zijn nu eenmaal wat ze zijn, er is niets nieuws onder de zon.

En dat is spijtig. Verwondering geeft het leven kleur, helpt om onze

Extra onderwerp
Verwondering; Levenskunst
Titel
Ode aan de verwondering / met tekeningen en gedichten van Gerda Dendooven, Bart Moeyaert
Auteur
Caroline Pauwels Bart Moeyaert
Illustrator
Gerda Dendooven
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Academia Press, 2022
140 p. : ill.
ISBN
9789401480260 (hardback)

Over Caroline Pauwels

Caroline Marie Paule Therese Pauwels (Sint-Niklaas, 23 juni 1964 – Jette, 5 augustus 2022) was een Belgisch hoogleraar communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Van september 2016 tot en met februari 2022 was ze rector van die universiteit.

Levensloop

Loopbaan

Caroline Pauwels studeerde filosofie aan de voormalige UFSIA en communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Na haar studie was zij in 1989 korte tijd stagiair op het kabinet van toenmalig Eurocommissaris Karel Van Miert waarna ze datzelfde jaar als onderzoeker startte aan de vakgroep Communicatiewetenschappen van de VUB. Ze promoveerde daar in 1995 op een onderzoek dat zich toespitste op het audiovisueel beleid van de Europese Unie. In 1998 werd zij hoogleraar.

Van 2000 tot 2016 was zij directeur van SMIT, een onderzoekscentrum dat zich specialiseert in de studie van informatie- en…Lees verder op Wikipedia

Suggesties