Boek
Nederlands

De grote egel en de kleine egel : wacht nog even!

Britta Teckentrup (auteur), Berd Ruttenberg (vertaler)
+1
De grote egel en de kleine egel : wacht nog even!
×
De grote egel en de kleine egel : wacht nog even! De grote egel en de kleine egel : wacht nog even!

De grote egel en de kleine egel : wacht nog even!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het wordt donker en het is tijd voor bed. Maar de kleine egel wil nog van alles zien en welterusten wensen. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf 4 jaar.
Onderwerp
Slapen gaan, Natuur
Titel
De grote egel en de kleine egel : wacht nog even! / tekst en illustraties Britta Teckentrup
Auteur
Britta Teckentrup
Vertaler
Berd Ruttenberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der grosse und der kleine Igel : Warte doch mal!
Uitgever
Amsterdam: Hoogland & Van Klaveren, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789089673749 (hardback)

Besprekingen

Een verhaal over egels, familie en slapengaan. In het boek zijn een grote en een kleine egel onderweg naar huis. Het wordt donker en het is tijd voor bed. Maar de kleine egel is steeds afgeleid door alles wat er te zien is: de zonsondergang, de maan, de andere dieren en de sterren. Op zachtaardige toon geschreven. Britta Teckentrup (Hamburg, 1969) is een wereldberoemde Duits-Britse illustrator. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.Met fraaie, sfeervolle gekleurde illustraties vol texturen. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar.

De grote egel en de kleine egel

Het wordt donker en de grote en de kleine egel zijn op weg naar huis. Maar er is nog zo veel te zien: de zonsondergang, de maan die tevoorschijn komt, de bloemen die zo heerlijk ruiken en ook nog zoveel dieren om afscheid van te nemen. Telkens weer vindt de kleine egel en reden om het naar huis gaan en het slapengaan dat daarop volgt, uit te stellen. Telkens weer geeft de grote egel kleine egel de tijd om nog even stil te staan.Er bestaan meerdere boeken waarin het avondritueel naar jonge kinderen toe met veel gevoel beschreven wordt. Deze uitgave is een sterke aanvulling op het thema. Britta Teckentrup slaagt erin om de aandacht voor wat essentieel is, aan de hand van de dialogen, mooi te verwoorden. Het geduld van de grote egel versterkt de verwondering die de kleine egel mag hebben. Ze maakte gelijktijdig de illustraties en ook dat zijn parels die lezer en luisteraar de tijd bieden om het slapengaan nog even uit te stellen. De oranjerode avond maakt langzaam p…Lees verder