Boek
Nederlands

Narwal : de eenhoorn van de zee

Ben Clanton (auteur), Edward van de Vendel (vertaler)
+1
Narwal : de eenhoorn van de zee
×
Narwal : de eenhoorn van de zee Narwal : de eenhoorn van de zee
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Wat gebeurt er als een narwal en een kwal vriendjes worden? Lees wat ze allemaal meemaken in de oceaan. Vijf grappige stripverhalen met illustraties in kleur en enkele weetjes. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Narwal : de eenhoorn van de zee / tekst en illustraties Ben Clanton
Auteur
Ben Clanton
Vertaler
Edward van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Narwhal, unicorn of the sea
Uitgever
Mechelen: Baeckens, 2021
64 p. : ill.
ISBN
9789059249684 (hardback)

Besprekingen

Verdeeld over vijf stripverhalen ontmoet Narwal, de eenhoorn van de zee, op een dag een kwal. Hoewel ze eerst nog even twijfelen of ze elkaar niet fantaseren, worden ze erg goede vrienden. Het is een bijzondere vriendschap, maar de twee kunnen het goed met elkaar vinden. Ze hebben uiteindelijk ook veel met elkaar gemeen, zo zijn ze allebei dol op wafels. Ze maken leuke dingen mee, zoals de zoektocht naar dieren die mee willen doen met ‘Narwal’s supergeweldige peul' en het lezen van een boek. Deze vertaling van 'Narwhal : unicorn of the sea'* is het eerste deel van de nieuwe reeks 'Narwal en Kwal’. Edward van de Vendel vertaalde het. Inmiddels verscheen ook het tweede deel, 'Supernarwal en kwalkampioen'**. De maker, ook wel bekend als Clantoons, heeft een vrolijk en grappig boek gemaakt. De korte verhaaltjes zijn origineel en lezen door de stripvorm, een tot zes plaatjes per pagina, erg prettig. De gekleurde stripachtige illustraties tegen een witte of pastelkleurige achtergrond zijn o…Lees verder

Narwal

Een stripverhaaltje over de avonturen van Narwal. Het is een eigenaardige zeebewoner (een walvisachtig zoogdier met één tot 2,5 m schroefvormig gedraaide stoottand in de bovenkaak) die vele dingen kan, zoals 1800m diep duiken. Het boekje is verdeeld over vijf hoofdstukjes waar je het één en ander te weten komt over dit eigenaardige dier. Maar het zijn vooral de ontmoetingen met de andere zeebewoners die veel plezier opleveren. Zoals een kwal, een kogelvis en een schildpad. Het is een no nonsense verhaal waar de vissen samen leuke dingen doen of zin hebben in wafels, en spelen en dollen in de zee.Ontspannend en eenvoudig, doorspekt met veel humor, met hier en daar wat informatie over dit toch wel bijzondere dier. Een leuk boekje voor kinderen die niet graag veel lezen.