Een groep jonge Amerikanen doet op het Zweedse platteland mee aan een midzomerfestival. Langzaamaan ontaardt dit aan de hand van macabere en gewelddadige rituelen.
Onderwerp
Rituelen
Titel
Midsommar
Regisseur
Ari Aster
Acteur
Florence Pugh Jack Reynor Will Poulter
Componist
The Haxan Cloak
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
141 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8719372008461

Besprekingen

Brits-Zweedse griezelfilm uit 2019 van regisseur Ari Aster (Hereditary), met o.a. Florence Pugh (Lady Macbeth), Jack Reynor (Glassland), Vilhelm Blomgren, Will Poulter (Detroit) en William Jackson Harper (Paterson). Een groep Amerikaanse vrienden reist naar Zweden om mee te doen aan een midzomerfestival op het Zweedse platteland. Wat start als een lieflijk zomerfeest ontwikkelt zich geleidelijk aan tot een toenemend gewelddadige en bizarre competitie volgens de richtlijnen van heidense rituelen. Beoordeling IMDb: 7,4. Tomatometer: 83%. Coen van Zwol (NRC 23-7-’19): ‘Ari Aster exploiteert in Midsommar listig Amerikaanse huivering over Europa, met zijn oeroude tradities, seksuele vrijheid, collectieve solidariteit en euthanasie. (…) Midsommar bevat juweeltjes van ontwijkende "millennialspeak": onder het mom van emotionele openheid liegt iedereen erop los. (…) Vrij uniek voor horror is dat vrijwel alles zich bij helder daglicht afspeelt, door de lens van een slechte paddotrip' (4 sterren…Lees verder

Over Ari Aster

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door PunkToad

Ari Aster (New York, 1986) is een Amerikaans filmregisseur en scenarioschrijver.

Biografie

Ari Aster werd geboren in 1986 in New York. Hij groeide op in een joods gezin. Zijn vader was een muzikant en zijn moeder een dichteres. Hij heeft een jongere broer. Als kind woonde hij met zijn familie een korte periode in Chester (Verenigd Koninkrijk). Op tienjarige leeftijd vestigde zijn familie zich in New Mexico.

Reeds als kind was hij een fan van horrorfilms, die hij regelmatig bij videotheken leende.

Van 2004 tot 2008 studeerde hij film aan de Universiteit van Santa Fe. In 2010 werd hij toegelaten tot het conservatorium van de American Film Institute, waar hij een Master of Fine Arts (MFA) behaalde.

Carrière

Tussen 2011 en 2016 schreef en regisseerde Aster verscheidene korte film, waaronder The Strange Thing About the Johnsons (2011) en …Lees verder op Wikipedia