Boek
Nederlands

Jules wil geen tomaatjes eten

+1
Jules wil geen tomaatjes eten
×
Jules wil geen tomaatjes eten Jules wil geen tomaatjes eten

Jules wil geen tomaatjes eten

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Jules lust wel groenten maar geen tomaten. Papa bakt een groentetaart en Jules vindt hem heerlijk. Lust hij dan toch tomaatjes? Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Groenten, Voeding
Titel
Jules wil geen tomaatjes eten / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Ekeren: Mamie, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789464599022 (hardback)

Besprekingen

Een lief prentenboekje over Jules die geen tomaatjes lust. Hij houdt wel van paprika, aubergine en courgette. Papa bakt een groentetaart. Jules vindt hem heerlijk. Papa zegt dat er ook tomaatjes in zitten. Lust Jules dan toch tomaatjes? Met eenvoudige korte tekstjes en bladvullende vrolijke gekleurde prenten. Vanaf ca. 3 jaar.Annemie Berebrouckx (Ekeren, 1970) is een bekende Belgische auteur en illustrator. Ze schreef meer dan dertig boeken.Het boek maakt deel uit van de serie: 'Jules’.Dit prentenboek kan gecombineerd worden met het uitklapboek 'Jules lust graag groenten*'.

Jules wil geen tomaatjes eten

Jules is enthousiast wanneer papa een groentetaart bakt want dat eet hij graag. Tomaatjes daarentegen, lust hij niet. Of dat denkt hij toch. Groot is zijn verbazing wanneer papa aan tafel verklapt dat er ook tomaatjes in de groentetaart zitten, nadat Jules met smaak een heel stuk verorberd heeft. Het lijkt erop dat Jules zijn mening over tomaatjes moet herzien.Dit is uiteraard een heel herkenbaar gegeven voor peuters en kleuters en ook voor hun ouders. Zowel kinderen die geen groenten lusten als kinderen die dénken dat ze een bepaalde groente niet lusten en die dan ook niet willen proeven. Annemie Berebrouckx vertelt met veel sympathie en warmte hoe dat verloopt in het gezin van haar alom gekende Jules. En ja, het is fijn dat papa daar in de keuken staat – of hoeft dat zelfs niet meer vermeld? De illustraties dragen het hele verhaal, elke stap is duidelijk af te lezen en ook de gezichtsuitdrukkingen spreken boekdelen. Dat laat je kind toe het boek op eigen houtje…Lees verder

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia