Boek
Nederlands

Daan Hijskraan

Anna Van Diepen (auteur), Marieke Van Diepen (illustrator)
Daan Hijskraan droomt 's nachts van dingen die net zo hoog zijn als hijzelf, zoals windmolens, vliegers en wolkenkrabbers. Dan hoort hij over een land waar bomen zijn zo hoog als hijskranen. Daar wil hij naartoe! Prentenboek met een aansprekend verhaal. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Daan Hijskraan
Auteur
Anna Van Diepen
Illustrator
Marieke Van Diepen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Samsara Uitgeverij, © 2022
[44] p. : ill.
ISBN
9789493228696 (hardback)

Besprekingen

Daan Hijskraan is een dromer. Na zijn dagelijkse werk luistert hij naar de verhalen die zijn vogelvrienden vertellen over de wijde wereld. Het verhaal over een woud waar bomen groeien zo hoog als hijskranen laat hem niet meer los: daar wil hij heen! Zijn vrienden brengen die wens op een originele manier in vervulling. Daardoor laat Daan Hijskraan zijn werkende leven achter zich en wordt hij één met de bomen in het woud. Groot formaat prentenboek met bijzondere spreadvullende illustraties tegen een herkenbaar Amsterdams decor. De grafische stijl van de stadsarchitectuur en het landschap is gecombineerd met een gefotografeerde lucht en oningevulde lijntekeningen (Daans dromen). De uitgekomen droom aan het eind is een explosie van kleuren. Het gekozen kikkerperspectief op de laatste plaat benadrukt hoe ver en hoog Daan nu kan reiken: helemaal tot aan de maan! Prentenboek in groot formaat. Vanaf ca. 4 jaar.

Daan de hijskraan

Daan is een hoge hijskraan die overdag hard werkt en 's nachts droomt over dingen die even groot zijn als hij. Daan heeft superveel vrienden. Zijn vrienden, de vogels, komen elke avond bij hem zitten om eerst nog gezellig te keuvelen en daarna bij hem in slaap te vallen. De jaren gaan voorbij, tot er op een dag een andere mooie gekleurde vogel meekomt naar hem. Die prachtige vogel vertelt ronduit over haar land achter de regenboog waar de bomen zo groot zijn als Daan. Die nacht droomt Daan over een groot feest tussen die hoge bomen. Wat zou hij daar graag eens naartoe gaan ... Zijn vrienden willen hem dat zeker gunnen voor zijn verjaardag maar hoe zou hij daar geraken? Hij kan immers niet vliegen. Of het Daan lukt wordt zeker duidelijk in het boek.Ik kan geloven dat dit boek wel aanspreekt voor de bouwvakkers onder de kinderen. Ikzelf zou het boek niet als eerste kiezen afgaande op de kaft omdat ik niets heb met kranen. Toch kon het boek me bij het lezen zek…Lees verder