Boek
Nederlands

Bruiloft ; De zomer

Albert Camus (auteur), Eva Wissenburg (vertaler)

Algerije, zijn geboorteland, is van blijvende invloed geweest op het denken, schrijven en leven van Al­bert Camus. Het landschap, de brandende zon, de zee en de mensen… In vrijwel al zijn werk keert hij terug naar zijn vroege levenservaringen.

Camus werd beroemd met zijn romans De pest en De vreemdeling en zijn filosofische essays De mythe van Sisyfus en De

Bevat
Bruiloft (P. 9-60)
Zomer (P. 65-159)
Onderwerp
Algerije
Titel
Bruiloft ; De zomer
Auteur
Albert Camus
Vertaler
Eva Wissenburg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Noces ; L'été
Uitgever
Amsterdam: Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2023
159 p.
ISBN
9789025316037 (paperback)

Over Albert Camus

Albert Camus (Mondovi, Frans-Algerije, 7 november 1913 – Villeblevin, 4 januari 1960) was een Frans filosoof, journalist en schrijver van romans, essays en toneelstukken. Hij ontving in 1957 de Nobelprijs voor de Literatuur.

Camus wordt vaak naast Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir als een van de leidende figuren van het existentialisme beschouwd, maar hij weigerde het label 'existentialisme' pertinent. Zijn denken verschilt van dat van Sartre waar het de aard van het bestaan betreft: bij Camus staat het tastbare centraal, waar Sartre zich meer op het intellectuele bestaan toelegde.

Jonge jaren

Camus werd geboren in een Frans-Algerijns (pied-noir) gezin. Zijn moeder, Catherine Sintes, was van Spaanse afkomst. Vader Lucien sneuvelde in de Slag bij de Marne in 1914 tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen Camus nog geen jaar oud was. Camus leefde met zijn analfabete moeder in armoedige omstandigheden tijdens zijn jeugd i…Lees verder op Wikipedia