Aanbod

Het aanbod van onze bibliotheek is vooral gericht op ontspanning, studie, literatuur, vrije tijd en informatie.

Voor de allerkleinsten hebben we een aparte babyhoek, met ons slakkenmeubel als mascotte. Daarin vindt u knisper-, baby-, bad- en geluidsboekjes. Kleutertjes kunnen genieten van onze prentenboeken, ingedeeld volgens kleuter ZIZO (bv. avontuur, dagelijks leven, natuur...) en op reeks. Deze boeken hebben een geel bolletje.Voor kinderen die leren lezen hebben we een speciaal AVI-rek (niveau AVI Start tot en met AVI E6) met een apart rek voor de meegroei- en samenleesboeken. Al deze boeken (7+) zijn gemarkeerd met een rood bolletje.

Voor kinderen vanaf 8 jaar zijn de boeken gemerkt met een blauw bolletje, vanaf 10 jaar een roos bolletje en voor de 12-jarigen een groen bolletje. Jongeren (14+) hebben hun eigen young adults-afdeling, waar al het materiaal een zwart bolletje heeft. Dit maakt het voor de jeugd eenvoudig om een gepast boek uit te kiezen. Stripboeken en cd's ontbreken uiteraard niet. Net als een grote collectie dvd's en informatieve boeken. De dvd's zijn ingedeeld in drie groepen: voor de allerkleinsten (geel bolletje), voor 7+ (rood bolletje) en voor onze tieners of young adults (zwart bolletje). Bij de informatieve boekjes is een rek voor de kleintjes en voor de oudere kinderen.

In onze jeugdafdeling staat ook het voorleesrek in de kijker, waar zowel kinderen als volwassenen een leuk voorleesboek kunnen kiezen volgens leeftijd.

Het aanbod voor volwassenen bestaat uit romans en verhalen in alle genres: spanning, romantiek, erotiek, literair, detectives, thrillers... Koekelberg biedt ook veel klassiekers aan. Naast de informatieve boeken die ook volgens het ZIZO-systeem gerangschikt staan (vrije tijd, samenleving, geschiedenis...) is er een afdeling poëzie, Brussel en Nederlands leren. Boekelberg heeft een dvd-afdeling voor volwassenen: speelfilms, comedy, series en enkele documentaires. We hebben muziekcd's in volgende genres: klassieke muziek, pop, Nederlandstalige en Franstalige muziek en verzamelcd's. Onze collectie klassieke muziek is een pareltje.

Bovendien beschikken wij over een groot aantal Daisy-boeken en een Daisy-speler, zowel voor jeugd als voor volwassenen. Dus ook mensen met een leesbeperking, kunnen met een gerust hart in Boekelberg terecht. Voor de jeugd hebben we kinderboeken in dyslexie-uitgave en leeslinialen, gratis te ontlenen.

Onze bibliotheek heeft voor ieder wat wils!